Najuspješniji mladi hrvatski sportaši preuzeli svog ‘Dražena’!

Dražen

U nazočnosti olimpijaca, bivših vrhunskih sportaša, sportskih djelatnika i dužnosnika, među kojima su predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop, državna tajnica za šport Janica Kostelić, članovi Vijeća te drugi uglednici, u Muzejsko-memorijalnom centru “Dražen Petrović” na istoimenom trgu u Zagrebu, dodijeljena je Nagrada “Dražen Petrović”, godišnja nagrada najuspješnijim mladim hrvatskim sportašima, ekipama i posadama.

Prema odluci Odbora za Nagradu na čijem je čelu srebrni olimpijac Damir Martin, ujedno i dopredsjednik HOO-a, najuspješnijima u pojedinačnoj konkurenciji proglašeni su Helena Vuković, svjetska kadetska prvakinja u judu i Miran Maričić, svjetski juniorski prvak u disciplini zračna puška 10m.

Nagradu su im uručili Biserka Petrović, majka hrvatskog košarkaša svih vremena, trostrukog osvajač olimpijskog odličja i tragično preminulog Dražena Petrovića, te dvostruki olimpijac, zlatni u trapu i europski prvak Josip Glasnović.

Najuspješnija ženska ekipa je kuglačka reprezentacija U18 u sastavu Tea Dragičević, Matea Juričić, Tamara Sinković, Venesa Bogdanović i Ivana Neralić koje su svjetske prvakinje od svibnja 2017. Nagradu im je uručio europski prvak Mario Možnik, svjetsko ime hrvatske sportske gimnastike.

Olimpijac Dubravko Šimenc, jedan od najboljih svjetskih vaterpolista svih vremena s dva zlatna olimpijska odličja, Nagradu je uručio najuspješnijoj muškoj ekipi. To je vaterpolska reprezentacija U18 u sastavu Luka Podrug, Ivan Krolo, Karlo Kreković, Marko Valečić, Zvonimir Butić, Jacob Merčep, Duje Pejković, Franko Lazić, Lovro Paparić, Matias Biljaka, Petar Bratim, Branimir Herceg i Luka Bajić, koja je na Svjetskom prvenstvu u Podgorici osvojila zlato.

Nagradu Dražen Petrović za najbolji par, štafetu ili posadu dobile su članice ženskog juniorskog veslačkog četverca u sastavu Ivana Jurković, Josipa Jurković, Bruna Milinović i Izabela Krakić koje su svjetske i europske juniorske prvakinje. Njima je Nagradu uručio zlatni olimpijac, svjetsko ime rukometa Goran Šprem.

Najvećom nadom hrvatskog sporta u ženskoj konkurenciji proglašena je karatistica Lea Vukoja, europska kadetska prvakinja kojoj je nagradu uručio predsjednik Odbora Damir Martin. U muškoj konkurenciji to je Paško Božić brončani s Europskog kadetskog taekwondo prvenstva kojem je Nagradu uručila srebrna olimpijka, bivša vrhunska košarkašica Danira Bilić.

Nagrada je pisana povelja sa stiliziranim likom Dražena Petrovića, novčani iznos i prikladni poklon.

OSTALI SPORTOVI