Najveći hrvatski ragbijaški derbi i u polufinalu Kupa u subotu na ‘Krtičnjaku’

V. Rudić, D. Brečić, Nada, Mladost, Foto B Rožman

Polufinale Kupa Hrvatske u ragbiju donosi nam treći ovosezonski susret dvije najbolje hrvatske ragbijaške momčadi, splitske Nade i zagrebačke Mladosti. U prva dva prvenstvena susreta, nakon vrlo izjednačenih i dramatičnih utakmica, slavili su zasluženo igrači Mladosti. Predvođena ove jeseni preporođenim Nikom Jurišićem momčad Mladosti pokazala je odlučnost i spremnost da ugrozi dosadašnji primat splitske momčadi. Stasala je jedna vrlo kvalitetna generacija zagrebačkih mladića, silno motivirana da se konačno domogne najvrjednijih trofeja u seniorskoj kategoriji. Dvije pobjede nad Nadom još više je učvrstilo uvjerenje ove momčadi da su spremni za ostvarenje višegodišnjeg sna mnogih generacija zagrebačkih akademaca.

Nada se ove jeseni, unatoč brojnih problema vezanih za ozljede igrača i konsolidiranje sastava, bez posebnih poteškoća plasirala se u završnicu prvenstva Hrvatske. Splitska momčad unatoč dva poraza od najvećeg rivala uvjerena je da još uvijek ima dovoljno aduta, znanja i vještine da u svakom natjecanju ide do kraja i obrani titule.

Subotnji susret za razliku od prvenstvenih ne pruža mogućnost popravka. Bit će to pravi ispit za obje momčadi. Težak teren zahtijevat će maksimalan napor posebno kod igrača skupa te iznimnu koncentraciju linijskih igrača.

Najveći hrvatski ragbijaški derbi poziv je svim ljubiteljima ovog sporta da se u subotu pojave na igralištu Mladosti, legendarnom Krtičnjaku. Bit će to i okršaj brojnih reprezentativaca, kao i onih koji to žele postati. U skupu Biškić, Brečić protiv Miljka i Perlaina, Galić protiv Perića… Dumančić, Buljac kontra Čorića i Popovića. U liniji Jurišić, Ivanković, Šuta i Vlašić protiv Lerotića, Plazibata, Rudića i Vlajčevića…

Obje momčadi istrčat će u trenutno najjačim sastavima sa samo jednom željom da nakon osamdeset minuta bespoštedne borbe svladaju velikog rivala i osiguraju plasman u finale Kupa Hrvatske. Pobjednik ovog susreta na proljeće u finalu igrat će s boljim iz susreta Makarska rivijera – Sinj. (Foto: B Rožman)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , ,