Nazor: Ne treba gledati semafor i ne treba misliti na umor! Bošnjak: I dalje je sve otvoreno!

Bošnjak, KK Cedevita

U četvrtak od 20 sati u Dvorani II Doma sportova igra se treća utakmica finala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u košarci. Cibona je slavila u prvoj utakmici, dok je Cedevita uzvratila u drugoj u Draženovom domu…

⇒ Žganec: Stvari su sjele na svoje mjesto! Zdovc: Razumijem emocije kod svojih igrača i rivalstvo s Cibonom

”Ne znam što možemo očekivati u ovoj utakmici s obzirom da smo u prve dvije utakmice pokazali totalno različitu košarku. Rekao sam poslije druge utakmice da su u momčadi Cedevite bili veći sportaši i zato su nas pobijedili. Istina je da su moji momci u prvoj utakmici košarkaški nadigrali Cedevitu, ali u pripremi treće utakmice jedno bez drugog neće ići. Moramo biti bolji u tom borbenom dijelu i iskoristiti našu košarkašku vještinu na najbolji mogući način,” poručio je trener Cibone Ante Nazor.

Još uvijek je sve otvoreno: ”Gledamo kao da je 0-0. Da nam je netko ovo ponudio na početku finalne ili polufinalne serije objeručke bismo prihvatili”, istaknuo je Nazor i dodao:

“Moramo biti optimistični i očekivati otvorenu utakmicu. Cilj nam je okrenuti utakmicu u našu korist. Nema razloga dodatno motivirati ekipu niti padati u neku depresiju zbog ovog poraza koji pred našom publikom nije bio ugodan. U glavi moramo biti spremni na psihološki maraton, ne treba gledati semafor, niti sanjati o trofeju i ono najvažnije ne treba misliti na umor. To je jedini pravi put u pripremi ove utakmice.”

Cibonin Domagoj Bošnjak našao se na širem reprezentativnom popisu novog izbornika Dražena Anzulovića i morat će u završnici sezone opravdati taj poziv.

“I dalje je sve otvoreno. Pred nama je teška utakmica. Moramo odigrati na tragu prve utakmice gdje je lopta dobro išla u napadu i gdje smo dolazili do otvorenih prilika. To nam je najviše falilo u drugoj utakmici. Ovo je finale, motiva ne nedostaje i vjerujem da ćemo odigrati na visokoj razini kao što smo to pokazali u prvoj utakmici,” zaključio je. (Foto: KK Cedevita, Marin Sušić)

KOŠARKA