Novo Vrijeme Apfel pred svojim navijačima otvara Ligu prvaka: Imamo kvalitetu, moramo proći dalje!

Horvat, Novo Vrijeme Apfel

Utakmicom Shkupi – Leo u utorak u 18 sati u Gradskoj dvorani u Makarskoj počinje turnir skupine 6 Glavne runde Lige prvaka. Nakon njih u 20.30 igra domaćin Novo Vrijeme Apfel protiv Omonije.

Trener domaće momčadi Tomislav Horvat najavio je okršaje: “Stanje u momčadi je super i jedva čekamo početak. Nadamo se da ćemo uz pomoć publike doći do pobjede. Samo je prolaz uspjeh, a iako sam s momčadi odradio tek nekoliko treninga imamo kvalitetu i moramo proći dalje.”

“Shkupi ima puno makedonskih reprezentativaca, Leo Brazilaca, a Omonia je dobro posložena momčad koju smo kvalitetno analizirali. Trenutno je fokus samo na Omoniji, dok ćemo ostale dvije momčadi vidjeti uživo ovdje,” analizirao je suparnike.

Horvat, koji je kao trener već sudjelovao u Ligi prvaka, zahvalio je upravi na ukazanom povjerenju i otkrio kako će njegova momčadi igrati.

“Forte mora ostati agresivnost, želja, borba i igranje za publiku!”

Trener Omonije Costas Christodoulou pohvalio je hrvatski futsal: “Sretni smo što smo tu, u zemlji koja voli futsal. Čestitam vašoj reprezentaciji na srebrnoj medalji na Europskom prvenstvu do 19 godina. Imate svijetlu budućnost. Imamo ozlijeđene igrače i glavno nam je skupljati iskustvo te razvijati naše domaće igrače. Novo Vrijeme je vrhunska momčad s jakim međunarodnim igračima, a uz to su i domaćini. Mi smo tu da uživamo, ali ćemo se boriti i nastojati pomrsiti račune drugim momčadima.”

Trener Lea Vjačeslav Vladjuščenko se nadovezao: “Naša momčad prvi put igra u ovoj konkurenciji, a suparnike sam gledao na internetu i nadam se da će nam to pomoći. Novo Vrijeme je glavni favorit skupine.”

S konstatacijom da je Novo Vrijeme najbolja momčad skupine slaže se i trener Shkupija Zoran Lekič koji je otišao korak dalje rekavši: “Novo Vrijeme će bez konkurencije osvojiti skupinu!”

Prisjetio se kako je u Makarskoj bio prije 30 godina na odmoru pa nastavio o utakmicama: “Već smo postigli uspjeh plasmanom u ovu fazu. Postojimo tek pet godina i u kratkom periodu napravili smo dobre rezultate. Novo Vrijeme je u prednosti ne samo zbog domaćeg terena, već i kvalitete. Mi smo amateri, liga nam nije jaka, a ovdje smo došli oslabljeni. Jedan nam je igrač otpao zbog obveza na poslu, trojica su nam otišla u odnosu na ljeto, a dvojica su ozlijeđena.”

Za kraj je naglasio: “Ljudski je boriti, i borit ćemo se, a nama bi jedna pobjeda bila velik uspjeh.”

UEFA Futsal Liga prvaka, Glavna runda, Skupina 6, Makarska:
Utorak 8.10. Shkupi – Leo Futsal (18), Novo Vrijeme Apfel – Omonia (20.30)
Srijeda 9.10. Omonia – Shkupi (18), Novo Vrijeme Apfel – Leo Futsal (20.30)
Petak 11.10. Leo Futsal – Omonia (18), Novo Vrijeme Apfel – Shkupi (20.30)

(Foto: Matko Begović/Novo Vrijeme Apfel)

NOGOMET