Novo Vrijeme deklasiralo Futsal Dinamo: Dobili smo dobru šamarčinu

Futsal Dinamo

Novo Vrijeme Apfel na domaćem terenu pobijedilo je Futsal Dinamo sa 6:1 i povelo s 1:0 u seriji. Dramatična serija protiv Uspinjače Gimke očito je utjecala na igrače iz Zagreba, koji od samoga početka nisu bili na razini.

Dinamo se čak i dobro držao do 11. minute kada je Vlado Andrijašević doveo domaćina u prednost. I tada se otvorilo Makaranima. Lucao je zabio nakon sjajnog solo prodora, a u 14. je na 3:0 povisio Vedran Kazazić. Dinamo se vratio u igru pogotkom Kristiana Čekola, no Makarani do poluvremena povisuju na 4:1 preko Eduarda koji pogađa iz blizine nakon odbijanca.

Na poluvremenu Alen Jukić zamijenio je vratara, a Tomislav Hercigonja prvi put je kapitulirao u 27. pogotkom Kazazića nakon lijepe akcije domaćina, da bi u 32. Lucao je zabio svoj također drugi pogodak nakon greške Dinamove obrane.

Modre je dokrajčio Ante Sokol pogotkom u 40. minuta.

Drugi polufinalni par igra u subotu, Square dočekuje Vrgorac u Gospinom polju (16.30).

“Dobili smo dobru šamarčinu. Nismo očekivali ovakav rezultat, ali možda je i bolje da smo izgubili s ovakvom razlikom nego da je bilo 1:2 ili 2:3 pa da se zavaravamo. Nismo bili ni blizu pobjedi, na početku je utakmica bila egal, ali nakon što su se opustili, nakon što im se otvorilo, a i nakon što smo mi ostali bez energije, sve je na kraju jako ružno završilo”, rekao je kapetan Matija Đulvat za službenu klupsku stranicu Futsal Dinama.

Uzvrat se igra idući petak u 20 sati u Zagrebu, još se ne zna u kojoj dvorani.

“Moramo reagirati. Šutjeti, raditi i pripremati se za uzvrat. Možemo li osvojiti naslov? Jesmo li precijenili svoje mogućnosti, postavili nerealne ciljeve? To će se sve pokazati na idućoj tekmi. Ja i dalje vjerujem da možemo, da ćemo dobro reagirati, da ćemo pobijediti i vratiti seriju u Makarsku”, dodao  je za kraj Đulvat.

NOGOMET