Obrvan: “Znamo da nam je ključna utakmica protiv Srba, ali nećemo kalkulirati ni s Francuzima ni s Poljskom”

Ivica Obrvan, Foto Facebook

Hrvatski rukomet u Poljskoj na Europskom prvenstvu će osim naše reprezentacije predstavljati i naš najbolji sudački par Matija Gubica i Boris Milošević, ali i Ivica Obrvan, hrvatski stručnjak, koji već nekoliko godina uspješno s klupe vodi nacionalnu izabranu vrstu Makedonije.

Prošle godine u Dohi je Obrvan s Makedoncima završio deveti, u Danskoj su prije dvije godine bili deseti, no, Obrvan se nada kako može ponoviti uspjeh koji je ova reprezentacija napravila prije njegova dolaska, kada je u Srbiji na Euru završila kao peta.

“Odluka o putnicima na Euro je bila jedna od najtežih u mojoj profesionalnoj, trenerskoj karijeri. Svi koji su bili na pripremama su zaslužili priliku, zbog načina kako su se odnosili prema reprezentativnom dresu. Želio bih poručiti navijačima kako niti jedan od ovih igrača koji neće putovati u Krakow nisu eliminirani. Oni znaju kako moraju ostati spremni ukoliko će biti potrebe da se tijekom prvenstva odazovu reprezentaciji,” poručio je Obrvan nakon odabira igrača.

Prvo ime Makedonaca je naravno Kiro Lazarov, bivši Zagrebaš, a njihovu zemlju u Poljskoj će još predstavljati Borko Ristovski, Daniel Dupjačanec, Goce Georgievski, Vlatko Mitkov, Naumče Mojsovski, Filip Mirkulovski, Nemanja Pribak, Filip Kuzmanovski, Filip Lazarov, Dejan Manaskov, Goce Ojleski, Stojanče Stoilov, Žarko Peševski, Nikola Markoski, Velko Markoski, Aco Jonovski.

Hrvatska će se u drugom krugu križati sa skupinom A, gdje su uz Makedoniju još i Srbija, domaćin Poljska te aktualni prvak Francuska.

“Nalazimo se u najtežoj skupini, s domaćinom Poljskom i braniteljima naslova Francuzima te Srbijom. Velika nam želja izboriti mjesto u drugom krugu i svaku utakmicu ćemo dati sve od sebe kako bismo došli do pozitivnog rezultata. Zadovoljni smo što smo izborili još jedno veliko natjecanje, a priliku će dobiti i neki novi igrači na kojima leži budućnost makedonskog rukometa,” poručio je Obrvan.

Makedonci Euro otvaraju u petak od 18 sati protiv aktualnih svjetskih, europskih i olimpijskih prvaka Francuza: “Znamo da su favoriti i da ćemo teško do pobjede, ali cilj nam je prije svega izgledati dobro na terenu. Znamo kako nam je ključna utakmica za prolaz u drugi krug protiv Srbije, ali to ne znači da ćemo kalkulirati protiv Francuske ili Poljske.”

Obrvanova Makedonija u nedjelju od 20.30 sati igra protiv Poljske, dok je okršaj sa Srbima na rasporedu u utorak 19. siječnja u 18.15 sati u Krakowu. (Foto: Facebook)

RUKOMET

Ostavi komentar