Odbojkašice protiv Turske u Ankari igraju za četvrtfinale: Rastemo iz utakmice u utakmicu

Hrvatska Foto CEV

U svom posljednjem nastupu u skupini C, hrvatske odbojkašice slavile su protiv domaćina Mađarske i time osigurale osminu finala Europskog prvenstva.

Za mjesto u četvrtfinalu borit će se protiv jednog od domaćina Europskog prvenstva, Turske, u nedjelju u Ankari.

“Sretne smo što smo pobijedile, bila je to jako teška utakmica, pogotovo zadnji set gdje se igralo poen za poen. Logično bilo je nervoze s obje strane, oni kao domaćini htjeli su ostati u igri za prolaz dalje, a i mi da osiguramo drugu poziciju. Zadnji set je bio iscrpljujući, uvukla se i mala panika kod nas, teško smo zatvarali njihovu napadačicu Szakmary, no najbitnije pronašli smo rješenje i pobijedili,” komentirala je Karla Klarić dramu trećeg seta.

“Upisale smo bitnu pobjedu u jako teškoj utakmici. Mađarice su jučer imale dan odmora pa su bile malo svježije, za razliku od nas koje smo igrale i jučer, no pronašle smo snagu za pobjedu. Suđenje nije bilo na razini, pogotovo pri kraju trećeg seta, što nas je dodatno uznemirilo, ali nismo se prepustili oscilacijama. Rastemo iz utakmice u utakmicu, a sljedeća tri dana odmora svima će nam dobro doći,” izjavila je Bernarda Brčić

Samanta Fabris ponovno je bila jedna od najraspoloženijih na terenu, upisavši 25 poena, dok se protiv Mađarica istaknula i Karla Klarić, sa 16 poena i četiri bloka.

OSTALI SPORTOVI