Odbojkašice stigle u Ankaru na veliki okršaj osmine finala: Znamo da nas očekuje ‘paklena’ atmosfera, ali imamo svoje šanse

Hrvatska, odbojkašice, CEV

Hrvatske odbojkaške reprezentativke ‘preselile’ su iz Budimpešte u Ankaru, gdje ih u nedjelju, 1. rujna, od 18.30 sati po našem vremenu čeka dvoboj osmine finala protiv domaćina Europskog prvenstva, reprezentacije Turske.

Hrvatska je u skupini C u Budimpešti izborila osminu finala svladavši domaćina skupine Mađarsku. Turska je u grupi A u Ankari završila na drugom mjestu s omjerom 4-1, iza Srbije koja je osvojila prvo mjesto sa svih pet pobjeda.

“Odradile smo jako dobar posao u grupi, iako i dalje žalimo za utakmicom protiv Azerbajdžana gdje smo mogle uzeti sva tri boda, ne samo jedan. Tada bi nam put bio lakši, međutim vrlo optimistično i ambiciozno ulazimo u susret s Turskom. Znamo da nas očekuje paklena atmosfera pred više od deset tisuća turskih navijača koji su za odbojku fanatici. Usudila bih se reći da imamo šanse za pobjedom. Igrali smo nedavno protiv Turske na Gloria Cupu. Uz dobru pripremu i malo svježine možemo napraviti veliko iznenađenje,” izjavila je Lucija Mlinar.

“Možemo biti zadovoljni s prvim dijelom Europskog prvenstva. Pobijedili smo ekipe koje smo morali pobijediti iako te utakmice nisu bile lagane. Prvenstveno mislim na Rumunjsku i Mađarsku. Za Estoniju su nam govorili da je lak protivnik, no itekako je pokazala da je ozbiljna mlada ekipa i da ima uigran sustav. Šteta je što nismo bolje iskoristili utakmicu protiv Azerbajdžana, odnosno mogućnost u 4.setu kada smo imali dvije set lopte i u 5. setu da zatvorimo meč kada smo imali 10:7. No, dobili smo još jedno dodatno iskustvo. U Tursku idemo po pobjedu, ne idemo se predati. Igrat ćemo hrabro i borbeno. Turska je favorit u ovome susretu. Igra na domaćem terenu pred deset tisuća ljudi. Dat ćemo sve od sebe i iskoristiti svaku priliku da ih izbacimo i plasiramo se u četvrtfinale što bi bila prava senzacija,”  dodao je Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

OSTALI SPORTOVI