Odgođen i Svjetski kup u Osijeku: Namjera je prebaciti natjecanje za rujan

Osijek - Tijana Korent

 

Odgađa se DOBRO World Cup Osijek! FIG World Challenge Cup koji je u Gradskom vrtu trebao biti održan u lipnju, još je jedan u nizu velikih turnira iz kalendara Svjetske gimnastičke federacije (FIG) koji je poklekao zbog svjetske pandemije COVID-19.

“Nastavno na situaciju otkazivanja sportskih natjecanja, odlučili smo odgoditi i World Challenge Cup Osijek 2020. Trebao se održati od 18. do 21. lipnja ove godine, ali uslijed pandemije koronavirusa i novonastale situacije, neće biti moguće održati natjecanje tada,” otkrio je Vladimir Mađarević, sportski direktor turnira i dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza.

Osijek - Robert Seligman

No, ovo nikako ne znači da se DOBRO World Cup Osijek neće održati po 12. put za redom.

“Za sada je namjera prebaciti turnir za rujan. Trenutačno smo u pregovorima, očekujemo još potvrde osječke arene Gradski vrt i hotela u tom zadanom terminu koji bi htjeli. I naravno očekujemo i potvrdu Svjetske gimnastičke federacije za taj novi termin. Čim budemo znali nešto više, javit ćemo svima nove termine.”

Ono što je za sada jedino sigurno je da se turnir neće održati u lipnju.

“U lipnju nikako. Ovdje je riječ o velikom okupljanju, riječ je o punom gledalištu Gradskog vrta dva dana za redom, o pet tisuća ljudi, riječ je o događaju koji već treću godinu za redom prati FeelGood Weekend festival, javno izvlačenje startnih brojeva u Parku kralja Petra Krešimira IV, gdje se u dva dana zabavnih sadržaja u centru Osijeka okuplja više desetaka tisuća ljudi. Tako da to sve nikako neće biti moguće u periodu prije ljeta kako je do sada bilo planirano,” rekao je Mađarević koji sa svojim timom užurbano radi na novom datumu turnira, a koji bi već kroz nekoliko dana trebao biti poznat.

Osijek

Novi datum traži i Svjetski kup u bugarskoj Varni budući da je Svjetska gimnastička federacija upravo objavila kako se turnir zbog svjetske pandemije neće održati u predviđenom terminu od 14. do 17. svibnja.

Ove godine je u sportskoj gimnastici održan samo jedan turnir iz serije Svjetskih kupova, onaj u veljači u Melbourneu. Nakon njega najbolje svjetske gimnastičare ugostio je Baku, no turnir je prekinut uoči finala u kojima su trebali nastupiti hrvatski reprezentativci Filip Ude i Tijana Korent.

OSTALI SPORTOVI