Okršaj Sjevera i Juga na Sigetu kao najbolja uvertira za nastupe reprezentacije!

Ragbi Nada, Berislav Rožman RK Nada

Nakon završetka prvenstva Hrvatske ragbijaška sezona nastavlja se ciklusom utakmica reprezentacije u Europskog kupa nacija. U ovom proljetnom ciklusu Hrvatska će 29. travnja ugostiti reprezentaciju Malte u Zagrebu a sedam dana potom putuje na Cipar.

U sklopu priprema za navedene utakmice, ove subote u Zagrebu se igra utakmica ragbi selekcija Sjevera i Juga. Igrači dviju hrvatskih regija tako će dobiti još jednu priliku za predstavljanje trenutne forme i pred izbornikom Milanom Yelavichem pokazati svoje znanje i vještine te osigurati mjesto u izabranoj vrsti.

Utakmica je na rasporedu od 20.30 sati na stadionu Stjepan Spajić u Sigetu.

Utakmice hrvatskog Sjevera i Juga već niz godina plijene pažnju ragbijaške javnosti u Hrvatskoj. U posljednjem susretu prošle jeseni slavila je selekcija Juga. Zasigurno selekcija Sjevera u subotu će se na domaćem terenu htjeti iskupiti tako da nas očekuje zanimljiva i prema svim predviđanjima izjednačena utakmica.

Zaslužiti reprezentativni dres sigurno će biti ogroman motiv kod igrača obje selekcije. Kao uvertira u seniorski susret, u 15.30 sati svoj će derbi odigrati i kadetske U16 selekcije istih regija.

Split 7’s

Već tradicionalno ragbijašice Nade otvaraju sezonu međunarodnim turnirom Split 7’s. Ove subote djevojkama iz Splita društvo će praviti ragbijašice RK Gladijatori (Derventa BiH), RK Podgorica (CG) te RK Zagreba. Program počinje u 13 sati na igralištu RK nada na Starom placu.

Šestu godinu zaredom, mlade djevojke plijene pažnju sportske publike u Splitu svojim ragbijaškim vještinama, atraktivnošću i ljepotom. Vedrinom duha i simpatičnom privlačnošću daju posebnu dimenziju splitskom klubu. Djevojke pod vodstvom prof. Nikole Denića ostvaruju već i pristojne sportske rezultate te postaju neizostavni dio povijesti jednog od najtrofejnijih splitskih klubova. Kapetanica momčadi Franćeska Pleština obećava da će njene djevojke dati sve od sebe da trofej ostane u Splitu, te da će svi koji dođu na Stari plac moći uživati u ljepoti i atraktivnosti ovog sve popularnijeg olimpijskog športa. (Foto: Berislav Rožman RK Nada)

OSTALI SPORTOVI