Oproštaj kapetana Šimunića! Mamić: “Bio je lider u svlačionici, veliko mu hvala na svemu!”

Mamić, Šimunić, polaganje vijenca, BBB Foto gnkdinamo.hr

Mamić, Šimunić, polaganje vijenca, BBB Foto gnkdinamo.hrDinamo u nedjelju na Maksimiru dočekuje Slaven Belupo, a posljednja ovogodišnja utakmica bit će prilika za oproštaj od modrog dresa kapetana Josipa Šimunića. Nažalost, zbog ozljede neće nastupiti.

“Zahvalio bih se Šimuniću za krasne tri i pol godine tijekom kojih je dao veliki doprinos u uspjesima kluba: igrali smo po dva puta skupine Lige prvaka i Europske lige te osvojili tri naslova prvaka. Bio je lider u svlačionici, veliko mu hvala na svemu i bilo ga je zadovoljstvo imati u klubu i raditi s njim. Želim mu puno sreće u životu i čime god će se baviti,” prenosi službena stranica riječi trenera i sportskog direktora Zorana Mamića.

“Više od dva tjedna nije trenirao i iako sam ga mislio ubaciti u posljednjoj utakmici jednostavno nije zdrav. Njegova želja je da bila da to napravimo na ovaj način,” poručio je.

Kalendar: Uz Dinamovu budućnost kroz 2015.

Modri su uoči posljednje utakmice ove godine javnosti predstavili kalendar za 2015. Kalendar “Dinamova budućnost” se sastoji od igrača prve momčadi, ali iduće godine glavna lica neće biti seniori već talentirani dječaci iz nogometne škole.

Na službenom predstavljanju kalendara glavne zvijezde bile su mlade nade hrvatskog nogometa, Lukanić Luka, Rukavina Gabriel i Živković Moreno koji su novinarima otkrili svoja iskustva sa snimanja.

“Bilo je super i najviše mi se svidjelo kad smo radili škarice,” rekao je Luka dok je Gabriel dodao: “I meni je bilo baš fora makar sam se nakon snimanja morao žuriti u školu na test.”

Dinamova nogometna škola godinama stvara igrače koji nose dres prve momčadi i pomažu klubu ostvariti fantastične rezultate. Upravo iz tog razloga kroz iduću godinu navijače će voditi talentirani dječaci iz jedne od najboljih nogometnih škola svijeta. Naime, u kalendaru koji će sigurno naći svoje mjesto na zidu mnogih domova se nalazi 12 talentiranih dječaka u dobi od 8 do 10 godina koji već treniraju u Dinamu i budućnost su najboljeg hrvatskog kluba. Jedinstvene fotografije s mladim nogometašima u prvom planu te njihovim idolima u pozadini djelo su Josipa Matića dok je za kreativno rješenje zaslužna Real grupa.

Kalendari će po pristupačnoj cijeni od 40 kuna biti u prodaji putem povjerenika i na Dinamovom kiosku od ponedjeljka, 15.12., a u webshopu Modrih se mogu kupiti već od subote.

Dinamo za Mislava i akciju ”Mislavov prvi korak”

Sportski klubovi diljem Hrvatske pokazali su još jednom svoju humanu stranu, pa tako i najtrofejniji hrvatski nogometni klub GNK Dinamo. Ovoga puta svi su se ujedinili u humanitarnoj akciji ”MISLAVOV PRVI KORAK” kojom se pomaže 14-godišnjem dječaku Mislavu koji boluje od cerebralne paralize. Zbog sve veće deformacije i bolova u stopalima, Mislavu su potrebni operativni zahvati stopala na Dječjoj ortopedskoj klinici u Aschau im Chiemgau, a operacijom i ortozama ovaj bi hrabri dječak dobio veliku šansu da bolovi prestanu te da napokon prohoda.

Modri se klub, kao i ostali hrvatski klubovi te Hrvatski nogometni savez, uključio donacijom potpisanih dresova igrača koji će biti ponuđeni na aukciji. Aukcija počinje u petak, 12. prosinca i traje do 21. prosinca, a licitirati se može na web stranici aukcije.hr ili na broj telefona 01/65-363-00. Dresovi će biti dostavljeni novima vlasnicima nakon što licitacija završi odnosno nakon što licitirana sredstva budu doznačena na račun Udruge Baranjski leptirići. Prvotimci Dinama koji su se uključili u humanitarnu akciju u ime modroga kluba su Josip Šimunić, Jozo Šimunović, Duje Čop, Marcelo Brozović i Domagoj Antolić.

Ovo je jedinstvena prilika za njega, dječaka koji cijeli život prati sport i kojemu je životni san postati sportski komentator.

Mislavu možete pomoći i uplatom na IBAN HR8723400091510689176 ili pozivom na humanitarni telefon 060/922-922.

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar