Osijek ovog tjedna postaje i svjetsko središte ekstremnog sporta: Park izgleda bolje nego ikad

Pannonian

Najveći regionalni festival ekstremnog sporta i vrhunske glazbe od srijede do nedjelje održava se 19. put u nizu u Osijeku, samo nekoliko dana nakon što je Grad na Dravi okupio najbolje svjetske gimnastičarke i gimnastičare. Uskoro u Osijeku gostuju i hrvatska nogometna i rukometna reprezentacija, dok u Vukovaru u subotu igraju i naše rukometašice…

Osijek će ovih nekoliko dana zajedno s Pannonian Challengeom slaviti devetnaesti rođendan ovog festivala koji je već odavno postao simbol grada i ujedno početi pripreme za idući, jubilarni 20. rođendan. Tijekom eventa Osijek postaje središte urbane kulture, a u gradu se već osjeća festivalska atmosfera što potvrđuje i kompletna popunjenost smještajnih kapaciteta tijekom trajanja Pannoniana.

Dnevni sportski dio Pannoniana će, uz veliku podršku Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije proslaviti besplatnim ulaznicama za sve posjetitelje u parku Copacabana, a na proslavu mu stižu neka od najvećih imena regionalne i svjetske ekstremne scene.

“Sve je spremno za ovogodišnji Pannonian Challenge, park je spreman i izgleda bolje nego ikad prije. Veselimo se što nam festival iz godine u godinu raste i što je Osijek prepoznat na svjetskoj mapi adrenalinskih sportova”, istaknuo je Jurica Barać, organizator Pannonian Challengea.

“Jako se veselim ovogodišnjem Pannonianu, tim više što sam u prošle dvije vožnje obilježio odlične rezultate, pa se i na Pannonianu od mene očekuje vrhunski rezultat. Dolaze mi prijatelji vozači iz cijelog svijeta a ja se veselim što im mogu pokazati sve što imamo i kako se mi znamo zabavljati,” kaže najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš, koji će se boriti za postolje na ovogodišnjem 19. Pannonian Challengeu.

OSTALI SPORTOVI