Pehar ponosna na zlato, Hrvatska će se kandidirati za seniorsko Europsko prvenstvo

Karate

Hrvatska karate reprezentacija vratila se s 47. Europskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore iz Budimpešte osvojivši ukupno šest odličja.

“Izuzetno sam sretna i ponosna što sam osvojila zlatnu medalju, nakon niza uspješnih borbi, vrlo zahtjevnog polufinala s ukrajinskom predstavnicom, te jednim bodom koji mi je u finalu donio zlato”, istaknula je Jelena Pehar, europska prvakinja u borbama do 50 kg u konkurenciji mlađih seniora.

“Kontinuitet na velikim natjecanjima izuzetno je važan, zbog toga sam zadovoljna osvojenom broncom”, naglasila je Lucija Lesjak, aktualna svjetska prvakinja, sada i brončana na Europskom prvenstvu, koja time završava nastupe za mlađe seniore i ubuduće će isključivo nastupati na seniorskim natjecanjima.

Brončanu medalju u borbama mlađih seniora osvojili su još Laura Fučik (-61 kg), Lea Vukoja (-68 kg), Renato Rešetar (-84 kg), te kadetska i juniorska ekipa u katama u sastavu Sabina Petković, Inga Grgić i Stela Horvat.

Hrvatski reprezentativci u katama i borbama tijekom EP-a u Mađarskoj sudjelovali su u još pet navrata u susretima za brončanu medalju.

Nastupe su analizirali i članovi stručnog stožera i treneri Goran Romić i Danil Domdjoni te direktor reprezentacije Ante Čutura i glavni tajnik Hrvatskog karate saveza Darko Šimunec, koji su najavili kandidaturu naše zemlje za organizaciju Europskog seniorskog prvenstva u karateu 2024. godine.

BORILAČKI SPORTOVI