Bogdanović ubacio 23 poena za slavlje u Dallasu: Presretan sam što kvalifikacije za Tokio igramo u Splitu, ne smijemo razočarati navijače

Bogdanović, Hrvatska, FIBA

Bojan Bogdanović slavio je i na gostovanju u Dallasu, a u 123:119 pobjedu ugradio je 23 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Iz igre je šutirao 7/16, a ubacio je tri trice iz osam pokušaja.

S linije slobodnih bacanja imao je tek jedan promašaj (6/7).

“Mentalitet nam mora biti usmjeren na pobjedu, pobjedu i samo pobjedu te se moramo potruditi da ne razmišljamo previše. Znamo da svaka momčad dolazi na turnir s ciljem plasmana na Olimpijske igre, a svaki igrač sanja to natjecanje. Mislim, košarka je na Olimpijskim igrama jedan od najpraćenijih sportova, a svaki natjecatelj nosi sjećanja o Dream Teamu, o svojoj reprezentaciji i Olimpijskim igrama općenito,” rekao je za FIBA.com.

“Kad sam čuo da igramo u Splitu, bio sam presretan. Split je košarkaški grad i jedno od mojih najdražih mjesta. Moramo iskoristiti prednost domaćeg terena, navijači već pričaju o turniru, čuo sam iz Hrvatske. Razgovaramo međusobno, mi igrači, privilegija je igrati kod kuće i ne smijemo razočarati navijače. Računamo da će biti naš šesti igrač,” poručio je Bogdanović, koji je s reprezentacijom prošle Olimpijske igre izborio također preko kvalifikacijskog turnira, u Rio de Janeiru bio je najbolji strijelac, a Hrvatska je zaustavljane u četvrtfinalu.

(Foto: FIBA)

KOŠARKA