Perišić: Svi jedva čekamo igrati i u Splitu nakon preduge stanke

Perišić

Hrvatska nogometna reprezentacija će u petak odigrati revijalnu utakmicu u čast proslave 100. rođendana NK Omiš.

Jedan od najzaslužnijih što su Vatreni ponovno u Dalmaciji je i Ivan Perišić, koji je u Omišu napravio svoje prve nogometne korake.

“Ova mi utakmica znači mnogo, 14 sam godina živio u Omišu, svi su mi najbolji prijatelji ovdje i jedva čekam zaigrati. Nadam se da će teren biti dobar s obzirom na kišu i da će sve proći uspješno. Što se organizacije susreta tiče, pitao sam sve u HNS-u, izbornika, kapetana Luku i svi su dali zeleno svjetlo. Na jesen to ne bi bilo izvedivo, ovo je bio jedini termin, a nekim igračima dobro će doći ovakva trening-utakmica. Osim toga, pamtim i koliko djeci znači dobiti potpis, fotografiju kada reprezentativci dođu,” najavio je Perišić, koji se veseli i skorašnjoj utakmici u Splitu:

“Sigurno će nas druženje u Omišu napuniti pozitivnom energijom, i svi jedva čekamo igrati u Splitu nakon preduge stanke, kao i u svim drugim hrvatskim gradovima – svi su dobrodošli i Hrvatska to zaslužuje. Nadam se da će se to što prije dogovoriti i riješiti”

Nakon poraza u Mađarskoj Vatreni nisu u idealnoj situaciji, prije nastavka europskih kvalifikacija 8. lipnja u Osijeku protiv Walesa.

“Nismo očekivali kiks u Mađarskoj i više nemamo pravo na takvu utakmicu. Nedostataka ima, ali imamo dobre igrače, a koga nema – bez njega se mora. Treba pomoći mladima u brzoj prilagodbi, neka se uklope, te idemo na pobjedu protiv Walesa. Danas nema lakog suparnika, teško je bilo i protiv azerbajdžanskog bunkera, ali skupit ćemo glave kroz ovih nekoliko treninga.”

Osvrnuo se i na klupsku sezonu u Interu, nakon što je upravo ostao bez trenera.

“Sezona je imala uspona i padova, imali smo samo kratak odmor poslije finala Svjetskog prvenstva i najvažnije je da je sve prošlo bez ozljeda. Rijetki su odradili klupsku sezonu bez problema, ali sada ćemo imati više odmora prije nove sezone. U zadnja dva ili tri mjeseca sam u boljoj formi.”

“Klubovi su se digli, nogometaši iz inozemstva igraju važne uloge u velikim klubovima, a drago nam je i da je Kovačić osvojio Europsku ligu – svi navijamo za naše igrače, neovisno o klubu. Nadam se da će nastaviti u tom ritmu,” analizirao je Perišić.

NOGOMET