Perković: Osjećam se odlično, želim kvalifikacije odraditi što ‘bezbolnije’

Perković

Hrvatska atletičarka Ana Šimić nije uspjela izboriti finale skoka u vis na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Šimić je tri puta rušila letvicu na 189 centimetara, a kvalifikacijska norma je bila 1,94 metra.

“Sretna sam što sam uopće dobila pozivnicu! Rezultat je ništa bolji niti lošiji nego što sam skakala ove sezone, s obzirom kako ove godine nisam u dobroj formi,” rekla je Ana, koja je preskočila tek 185 cm.

“U svibnju sam iskrenula zglob, kasno sam krenula s pripremama, ali uskoro je i dvoransko svjetsko prvenstvo i samo ću sada nastaviti trenirati,” dodala je Šimić, koja je na Svjetsko prvenstvo stigla s pozivnicom.

Blanka Vlašić zbog ozljede nije niti došla u London.

U petak od 11 sati na bacalište izlazi Sandra Perković, u kvalifikacijama bacanja diska…

“Osjećam se odlično. Došli smo u London par dana prije zbog aklimatizacije jer je u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj dosta vruće, a ovdje pada kiša i hladno je pa da se tijelo adaptira na uvjete,” objasnila je Perković u razgovoru za HRT.

“Na londonskom stadionu prvi sam put stala na najviši tron svjetskog bacanja diska, tu sam osvojila olimpijsko zlato, to su neke posebne emocije, atmosfera na stadionu je odlična, gledala sam proteklih dana, bio je pun stadion što je izuzetno bitno za nas sportaše. Prošle godine na Dijamantnoj ligi u Londonu također sam bacila dobro, 69,94 metara. Mislim da ja i ovaj stadion imamo neku poveznicu i nadam se iskoristiti to u dobroj atmosferi.”

Sandra je prije dvije godine u Pekingu ostala bez zlata, završila je kao viceprvakinja svijeta, ali dvostrukoj olimpijskoj pobjednici to je dodatni motiv: “Pobijedit će ona koja bude najspremnija, najfokusiranija i koja se bude najbolje snašla u datim uvjetima.”

“Ove godine put do svjetskog zlata počinje kvalifikacijama u kojima treba prebaciti normu od 62,50 m i nadam se da tu ne bi trebalo biti problema, ali ne volim ništa govoriti prije natjecanja. Želim doći fokusirana i spremna, odraditi to na što bezbolniji način. Nakon toga slijedi dan pauze i večernji finale u nedjelju,” rekla je za HRT.

OSTALI SPORTOVI