Perković uzela i šesti Dijamant: Jedva čekam obranu, početi ponovno!

perković, Instagram

Nakon izvrsnog nastupa u Zagrebu na Hanžeku, gdje je postavila novi rekord mitinga hicem preko 70 m, Sandra Perković je danas završila ovu sezonu nastupom u završnici Dijamantne lige u Bruxellesu i osvajanjem šestog dijamanta.

Bila je to još jedna pobjeda Sandre Perković ovaj puta s hicem od 68,82 m. Sandra je danas počela sa 60,43 m, slijedio je prijestup pa pobjednički hitac 68,82 m. U zadnje tri serije Sandra je imala samo jedan ispravan hitac i to u 5. seriji koji je bio tek neznatno kraći od pobjedničkog – 68,68 m.
Nakon osvajanja naslova svjetske prvakinje nedavno u Londonu, Sandra je dodala i šestu ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi i osvajanje dijamanta. Drugo mjesto danas je osvojila Australka Dani Stevens sa 65,85 m, a treća Kubanka Denia Caballero sa 64,61.

“Jako sam sretna, šesti trofej je u mojim rukama. Svaki put kad sam nastupala na finalu Dijamantne lige sam pobijedila, to je ono što me motiviralo. Sat vremena prije finala počela je kiša, to je omelo koncentraciju, inače mislim da sam mogla baciti do 70 metara. Trudila sam se iz serije u seriju, dala sam sve od sebe jer je krug bio mokar i malo klizak, no u drugoj seriji sam popravila, osvrnula se na miting u Bruxellesu.

“Dala sam sve od sebe, ponosna sam što sam ove sezone osvojila sve što se osvojiti dalo. Na prvom mjestu je Svjetsko prvenstvo u Londonu i dva hica preko, tri blizu 70 metara. Na drugom mjestu je ovaj veliki trofej koji nikad nije bilo teže osvojiti. Nije bilo bitno koliko si bio dobar cijelu sezonu, bilo je bitno biti dobar danas, i eto, pala je kiša, moglo je biti kobno, ali hvala Bogu na dobroj fizičkoj pripremi i psihičkoj snazi, o cijeloj sezoni je rekla Perković, dodavši: Sezona je gotova, bila je dosta naporna, dali smo sve od sebe, ocijenila bih je s 5,0, jedva čekam obranu, početi ponovo. Hvala vam od srca što se bili uz mene i ovu i prošlu sezonu, i sponzorima koji su me pratili na cijelom ovom putu. I kad su neki mislili da je moj kraj, da neću biti najbolja, pokazala sam suprotno zahvaljujući snazi ljudi koji su bili oko mene,” rekla je.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: