Peter Radovich Jr. nominiran za Emmy u čak devet kategorija: “Nadam se da će se serijal Barakude svidjeti hrvatskoj publici”

Peter Radovich Jr.

Peter Radovich Jr.Višestruko nagrađivani američki producent hrvatskog podrijetla, Pete Radovich Jr., nominiran je za ovogodišnju nagradu Emmy u čak devet kategorija što ga stavlja uz bok najvećim producentima današnjice. Najbolji sportski dokumentarac, najbolji sportski teaser Super Bowl-a koji je vidjelo više od 120 milijuna ljudi i najbolja sportska vijest samo su neke od kategorija u kojima je nominiran.

Peter Radovich Jr. direktor je sportskog programa CBS-a i dobitnik 27 Emmyja u svojoj bogatoj karijeri, a nominacija u čak devet kategorija je najviše što je ikada dobio unutar jedne godine i definitivno ga svrstava u društvo najboljih producenata današnjice.

“Koliko sam uzbuđen zbog ovogodišnjih devet nominacija u Americi, toliko sam uzbuđen da konačno mogu pokazati svoj rad hrvatskoj publici i to u dokumentarnoj seriji Barakude koju produciram u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom i reprezentacijom. Dokumentarci su bez sumnje moj najdraži izbor, žanr koji najbolje radim i s kojim sam imao najviše uspjeha u Americi. Nadam se da će serijal Barakude biti neodoljiv i dinamičan te da će se svidjeti hrvatskoj publici!‘ – izjavio je proslavljeni producent Peter Radovich.

Najvažnije kategorije u kojima je Radovich nominiran za ovogodišnji Emmy su najbolji sportski dokumentarac (o Lawrenceu Tayloru, NFL igraču, LT: The Life and Times), tek njegov drugi, dok je s prvim osvojio tri Emmyja uključujući nagradu i za najbolji dokumentarac. U kategoriji najbolji sportski teaser nominiran je za remix pjesme legendarne grupe Queen We Will Rock You koji je producirao zajedno s Brianom Mayom iz Queena, a koja je bila teaser za otvaranje Super Bowl-a koji je vidjelo više od 120 milijuna Amerikanaca. Nominacija za najbolju sportsku antologiju vijesti predstavlja show koji je osmislio Radovich, kombinirajući legendarne vijesti ’60 minutes’ iz sportskog ugla, i nominiran je u svojoj debitantskoj sezoni!

Dodatnih šest nominacija uključuju:
Najbolja umjetnička direkcija za Super Bowl, Najbolje sportsko novinarstvo za 60 Minutes-The Fall of Lance Armstrong, Najbolji dugometražni prilog za 60 Minutes – Great Falls, Najbolja sportska serija uživo za College Football, Najbolja glazbena kompozicija za College Football – The Army-Navy Game, Najbolja grafička postprodukcija za The NFL Today.

Water Polo Dinner Final from Pete Radovich on Vimeo.

AKTUALNO IZDVOJENO VATERPOLO

Ostavi komentar