Pjaca stigao u Fiorentinu, Barišić predstavljen na Ibroxu!

Pjaca, Fiorentina

U Fiorentini su potvrdili kako su doveli hrvatskog reprezentativca Marka Pjacu, na jednogodišnju posudbu, uz mogućnost otkupa ugovora.

Pjaca je u Juventus prešao prije dvije godine, ali se nije izborio za mjesto u sastavu, prije svega zbog teške ozljede koljena koju je zaradio u prijateljskom nastupu u dresu Hrvatske u Estoniji u ožujku prošle godine. U siječnju ove godine otišao je na posudbu u Schalke, no, niti tamo nije dobio priliku kakvu je očekivao.

Izbornik Dalić ga je uvrstio u kadar Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Kapetan Osijeka Borna Barišić napušta Gradski vrt i karijeru nastavlja u škotskim Glasgow Rangersima, u redovima kluba koji je Bijelo-plave ove sezone izbacio iz Europe. Steven Gerrard osobno se uvjerio u kvalitete lijevog bočnog te je ovog ljeta u redove Rangersa doveo još jednog Hrvata, nakon stopera Nikole Katića iz Slaven Belupa.

“Izvjesno je da će kapetan itekako nedostajati Bijelo-plavima jer je od početka sezone bio njihovo prvo ime, a svi znamo koliki mu je doprinos i u ostvarenju klupskih ambicija proteklih sezona. Za naš Klub je odigrao ukupno 124 utakmice i postigao devet golova, uz tri nastupa za A reprezentaciju Hrvatske. NK Osijek mu zahvaljuje na svemu i želi puno sreće i uspjeha u nastavku igračke karijere na Otoku,” navodi službena stranica Osijeka.

Barišić je potpisao ugovor na četiri godine. “Ostavit ću srce u svakoj utakmici za Rangerse. Svojim igrama uzvratit ću navijačima na porukama podrške te ljudima u klubu i treneru na ukazanom povjerenju,” najavio je na predstavljanju.

NOGOMET