Poljakinje prejake za Hrvatsku, u utorak važni okršaj s Novim Zelandom; Budja: “Presudila je fizička snaga”

Hrvatska ženska hokejska, Foto Vesna Hodić

U Dumfriesu je počelo žensko Svjetsko prvenstvo Divizije II Grupe A. Hrvatska seniorska reprezentacija, koja je prošle godine izborila ulazak u Grupu A, prvog je dana SP-a upisala poraz 3:10 (2:1, 1:4, 0:5) od Poljske. Igračicom utakmice na strani Hrvatske izabrana je Ela Filipec.

”Dobro smo počeli utakmicu, ali presudila je fizička snaga. Nakon prve trećine ona nam je počela opadati, a s njom je počela padati i koncentracija i sve je nekako krenulo nizbrdo. Na sve to smo još sredinom utakmice ostali bez Martine Smolec koja je zadobila snažan udarac zbog kojeg je napustila led i više se nije vraćala u igru. Poljakinje, koje su iznimno jake i u odličnoj kondiciji, sve su te nedaće iskoristile u svoju korist”, izjavio je izbornik Marijo Budja.

Reprezentativke Hrvatske dobro su ušle u utakmicu te su do 15. minute osigurale 2:0 golovima Martine Smolec i Ele Filipec. Ipak do kraja prve trećine Poljakinje su smanjile na gol razliku, koju su u 21. minuti Hrvatice ponovo korigirale na +2. Treći pogodak za Hrvatsku upisala je Diana Krušelj Posavec. Ujedno je to bio i posljednjih hrvatski gol u ovoj utakmici jer su nakon toga igračice Poljske napravile veliki pritisak ispred mreže Petre Belobrk nanizavši do kraja susreta 9 golova.

”Bez obzira na rezultat, cure su se borile tijekom cijelog susreta i nadam se da ćemo protiv Novog Zelanda uspjeti izvući pobjedu. Ta će nam utakmica biti iznimno važna i morat ćemo je odraditi najbolje što možemo. Srećom, ozljedu od Martine Smolec smo uspjeli sanirati, tako da se nadamo i njezinom povratku na led”, rekao je Budja.

Hrvatske reprezentativke u utorak očekuje druga SP utakmica, protiv Novog Zelanda, s početkom u 17:30 sati. (Foto: Vesna Hodić)

Golovi: 1:0 HRV Smolec (6), 2:0 HRV Filipec (15), 2:1 POL Frackowiak (16), 3:1 HRV Krušelj Posavec (21), 3:2 POL Pozniewska (29), 3:3 POL Czaplik (34) PP1, 3:4 POL Czaplik (36) PP1, 3:5 POL Wieczorek (39), 3:6 POL Sfora (41) PP1, 3:7 POL Pozniewska (45), 3:8 POL Frackowiak (49) SH1, 3:9 POL Wieczorek (52) SH1, 3:10 POL Pozniewska (60).

AKTUALNO Hokej ZIMSKI SPORTOVI

Ostavi komentar