Poreč sjajan domaćin europskim kvalifikacijama: Još jednom smo prepoznali važnost i atraktivnost sporta osoba s invaliditetom

Sjedeća odbojka, Turska

U porečkoj sportskoj dvorani Hotela Diamant, u organizaciji Europske paraodbojkaške federacije, završile su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci. Nakon 21 utakmice na Europsko prvenstvo putuju neporažene reprezentacije Turske te Litve, koja je zabilježila jedan poraz u međusobnim nadmetanjima s reprezentativnim vrstama Češke, Francuske, Gruzije, Italije i Slovenije.

Europsko paraodbojkaško prvenstvo na rasporedu je u srpnju na kojemu će nastupiti 12 vrsta među kojima je i hrvatska paraodbojkaška reprezentacija, koja je u studenom 2017. također u Poreču zauzela izvrsno četvrto mjesto.

Sve ekipe su bile zadovoljne izvrsnim uvjetima natjecanja.

Od iduće godine Europska paraodbojkaška federacija uvodi dvije razine Europskih prvenstava i to divizija A u kojoj će se natjecati 12 ekipa u muškoj konkurenciji i diviziju B u kojoj će se minimalno natjecati sedam muških nacionalnih reprezentacija.

“Iako je Europska paraodbojkaška federacija bila domaćin natjecanja, izuzetnu veliku tehničku pomoć dobila je od OK Poreč, Sportske zajednice grada Poreča i Hotela Diamant na čemu smo im jako zahvalni budući da su još jednom prepoznali važnost i atraktivnost sporta osoba s invaliditetom“ izjavila je glavna tajnica Europske paraodbojkaške federacije Ivana Pavić.

PARAOLIMPIJCI