Repriza legendarnog Goranovog wimbledonskog finala na jubilarnom izdanju Umaga: Ovo je ispunjenje sna

Umag

Jubilarno 30. izdanje Plava Laguna Croatia Opena, koje će se održati u Umagu od 12. do 21. srpnja, pružit će posjetiteljima jedinstveni užitak u jednom od najvećih sportskih događaja u hrvatskoj povijesti.

Tradicionalni ekshibicijski meč održat će se u srijedu 17. srpnja, a odigrat će ga Goran Ivanišević i Patrick Rafter čime će jubilarno izdanje umaškog turnira gledateljima omogućiti reprizu legendarnog finala Wimbledona iz 2001. godine.

Meč koji je urezan duboko u sjećanja svih ljubitelja tenisa i sporta u cijelom svijetu, posebno hrvatskih fanova koji su s Goranom prošli to iskustvo 2001., oživjet će na terenu umaškog ATP stadiona koji danas i nosi Goranovo ime.

Osim uzbudljivom ekshibicijom velika 30. obljetnica umaškog turnira bit će obilježena i vrhunskim teniskim mečevima, raznolikim programom te iznimnom ponudom.

“Ovo mi je ispunjenje sna, jedva čekam da napokon u Hrvatskoj odigram taj meč još jednom. Veliko hvala Patricku koji će samo zbog ovog meča doći iz Australije. Hvala i Umagu i svim ljudima koji su nam ovo omogućili, vjerujem da će svi uživati u ovom revanšu”, istaknuo je Goran Ivanišević.

Iako ga se u Hrvatskoj pamti ponajviše zbog tog meča, sportski životopis Patricka Raftera izuzetno je bogat. Bivši prvi igrač svijeta, dvostruki osvajač US Opena (1997. i 1998.), te dvostruki finalist Wimbledona, godinama je bio jedan od najpopularnijih igrača na ATP Touru. Godinu dana mlađi od Gorana, i danas je vrlo aktivan u svijetu tenisa, posebice kroz pomoć i savjetovanje mladih australskih tenisača.

“Goran je moj veliki prijatelj i jako se veselim dolasku u Hrvatsku, među njegovu publiku. Već nekoliko godina pokušavamo uskladiti raspored kako bih upoznao hrvatske ljepote te posebnost umaškog turnira o kojem se na Touru toliko priča. Drago mi je da smo ove godine uspjeli ovo ostvariti stoga jedva čekam meč u srpnju”, izjavio je Patrick Rafter, prenosi službena stranica turnira.

“Privilegirani smo što ćemo imati priliku ugostiti ovakvu spektakularnu ekshibiciju. Naporno smo radili da ovo postane stvarnost i ne mogu dovoljno zahvaliti Goranu i Patu. Umag zaslužuje veliku proslavu za svoj 30. rođendan i uvjeren sam da ćemo se ovog izdanja turnira svi rado sjećati”, rekao je Lawrence Frankopan, direktor turnira.

“Omiljena sportska priredba za nas je uvijek više od tenisa, dio tradicije Umaga kao grada sporta, ali i predvodnik trendova koji podiže ljestvicu izvrsnosti i kvalitete u svim svojim segmentima. Umaški turnir ujedno je spoj sporta, gourmeta i zabave, a u svom 30. izdanju jedna od najdugovječnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj koja je dala ključni doprinos međunarodnoj afirmaciji Umaga i Hrvatske kao turističke i sportske destinacije. S godinama je turnir sve više rastao, te ostao predvodnik promjena u trendovima i uzor drugim turnirima. Naši će gosti i u 30. izdanju turnira osim u sportu, uživati u ljepotama Istre, našoj gastronomskoj ponudi i izvrsnoj usluzi koju smo pripremili“, izjavio je Neven Staver, predsjednik Uprave Plave Lagune.

TENIS