Povijesni dan za hrvatsku atletiku

Zagreb, dvorana

Povijesni dan za hrvatsku atletiku danas u Zagrebu. Otvorena je prva atletska dvorana u Hrvatskoj s kružnom stazom, a otvorila ju je dvostruka olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković, uz pomoć osvajača bronce u bacanju kugle na svjetskom prvenstvu Stipe Žunića.

Dvorana je izgrađena na Zagrebačkom velesajmu u Paviljonu 1 i ima devet tisuća kvadratnih metara. Sastoji se od kružne atletske staze od 200 m sa četiri trake, šest traka od 60 m, skakališta za dalj, troskok, vis i motku te bacalište kugle. Također su napravljene garderobe, teretana i teleskopske tribine za 300 gledatelja. Vrijednost ukupne investicije je oko 16 milijuna kuna.

Predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović istaknuo je kako je ovo povijesni trenutak za hrvatsku i zagrebačku atletiku jer smo do sada bili jedna od rijetkih europskih zemalja koja nije imala atletsku dvoranu.

Prvo službeno natjecanje u novoj dvorani održat će u subotu 24. veljače kada je na programu seniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske te prvenstvo Slovenije u kružnim trčanjima.

OSTALI SPORTOVI