Povijesni nastup Darije Obratov na Olimpijskim igrama!

Daria Obratov, HOO

Hrvatska sanjkašica Daria Obratov upisala je svoj prvi nastup u južnokorejskom PyeongChangu, što je ujedno i povijesni debi u ovom sportu za Hrvatsku na Olimpijskim igrama.

Hrvatska olimpijka je prvu vožnju završila na 28. poziciji s vremenom 48,615 sekundi, što je bilo +2,370 sekundi za vodećom Geisenberger. Istu poziciju zadržala je i nakon druge voženje s ukupno 4,413 sekunde za Njemicom. Samo su dvije natjecateljice vozile sporije od naše reprezentativke, koja posljednjih dana ima problema s ozljedom leđa.  

“Nisam zadovoljna s prvom vožnjom. Nisam bila sigurna u sebe jer sam promijenila kut klizaljki. Prvu vožnju sam praktički vozila na slijepo jer nisam znala hoće li me sanjke slušati ili ne. U drugom nastupu sam išla na sve ili ništa, nisam spuštala nogu i na kraju sam imala čistu vožnju. “

Puno su mi pomogli doktorica Brozičević i fizioterapeut Pršo. Posljednja četiri dana sam na injekcijama i tabletama za bolove. Uoči početka sam bila prestrašena hoću li se uopće uspjeti odgurnuti. Kada sam došla na start sve sam zaboravila i dala sam sve od sebe! Nadam se da nisam nikoga razočarala!”

U utorak u trećem nastupu Daria je bila posljednja 29. i nije izborila nastup u četvrtoj vožnji u koju je ušlo 20 najboljih. Na kraju je ukupno zauzela 27. poziciju. Sporija ja tek bila Ukrajinka Stetskiv, dok Amerikanka Sweeney i Austrijanka Platzer nisu završile utrku.  (Foto: HOO)

ZIMSKI SPORTOVI