Poznati finalisti završnice hrvatskog klupskog rukometa na pijesku u Varaždinu

Rukomet na pijesku, Varaždin

Za najsjajniju medalju na završnici prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku borit će se Detono Zagreb i Kontesa Nera u ženskoj konkurenciji, dok će u muškoj to biti BHC Dubrava i Detono Zagreb. Za broncu će u ženskoj konkurenciji igrati BHC Dubrava i BHC Sesvete, a u muškoj konkurenciji BHC Sesvete i Chemo Profili.

Detonatorice su u prvom polufinalu svladale djevojke iz Dubrave tek u raspucavanju. Nakon što su prvi set osvojile s 19:16, u drugom je slavila Dubrava sa 16:8, da bi u raspucavanju točku na i stavila Tea Milić i postigla slavljenički pogodak za 5:4 i plasman Detonatorica u finale prvog Final 4.

U napetoj utakmici muškog polufinala BHC Dubrava je slavila tijesno u oba seta (20:18, 21:20) i tako osigurala svoje mjesto u finalu. “Utakmica je bila vrhunska, napeta, oba dva seta smo tijesno dobili. Pokazali smo karakter, igrali smo odlično obranu, bili smo solidni u napadu, malo smo previše promašili, ali nema veze, finale je tu”, izjavio je Dado Prka, igrač BHC Dubrave.

Kontesa Nera je bez većih problema svladala BHC Sesvete. Prvi set Kontesa je postavila čvrstu obranu i slavila s 25:10. Drugi set su nastavile u istom ritmu i slavile s velikih 26:8. “U finalu očekujemo pobjedu, kratko i jasno”, poručila je Martina Ćorković iz Kontesa Nere.

Posljednje polufinale dana spojilo je Detono Zagreb i Chemo Profile. Prvi set Detono je s lakoćom završio rezultatom 31:10 dok je drugi set završio 28:15.

Raspored utakmica u subotu, 15. srpnja:
18 sati (Ž) BHC Dubrava- BHC Sesvete
19 sati (M) BHC Sesvete – Chemo Profili
20 sati (Ž) Detono Zagreb – Kontesa Nera
21 sati (M) BHC Dubrava – Detono Zagreb

RUKOMET