Hrvatska na Mediteranskim igrama na pijesku: Rukometaši krenuli pobjednički, Sara i Valentina čekaju ždrijeb

II Mediterranean Beach Games “Patras 2019”

Hrvatska muška seniorska reprezentacija nastupa na Mediteranskim igrama na pijesku, kojima je do 31. kolovoza domaćin grčki Patras.

Hrvatski predstavnici će započeti mediteransku priču u grupi A, gdje su smješteni zajedno s Ciprom, Egiptom, Albanijom i Portugalom.

U nedjelju je naša reprezentacija natjecanje otvorila pobjedama nad Ciprom i Albanijom, u ponedjeljak je s 2-1 izgubila od Egipćana, dok će posljednju utakmicu u skupini Hrvati igrati s Portugalom u utorak u 8 sati.

Za rukometnu reprezentaciju nastupaju Filip Dominik Hančić, Tomislav Lauš, Josip Matezović, Nikola Finek, Ivan Palac, Josip Leko, Nikola Marciuš, Filip Goričanec, Mateo Budić i Mario Lacković.

Hrvatsku reprezentaciju odbojke na pijesku, na čelu s izbornikom Dejanom Kljajićem, čine Sara Radanović i Valentinoa Vrbanc.

Od 25. do 31. kolovoza na Mediteranskim igrama na pijesku sudjelovat će sportaši(ce) iz 26 zemalja, dok će uz Saru i Valentinu, Hrvatsku predstavljati još 18 sportašica i sportaša u šest različitih sportova: veslanju, akvatlonu, daljinskom plivanju, ronjenju/plivanju s perajama te rukometu na pijesku.

Nataša Šustić i Igor Boraska predstavnici su u veslanju, Luka Grgorinić u akvatlonu, Antonija Buličić i Grgo Mujan u daljinskom plivanju, Marko Sremec, Dora Bassi, Filip Strikinac u ronjenju/plivanju s perajama.

U mimohodu predstavnika 26 država sudjelovalo je i 25 hrvatskih sportašica, sportaša te pratećeg osoblja, a stjegonoša je bio kapetan muške reprezentacije u rukometu na pijesku Josip Leko.

Natjecanje odbojke na pijesku počinje u srijedu, 28. kolovoza, a svoje će protivnike naše reprezentativke saznati u utorak, 27. kolovoza, kada će se održati službeni ždrijeb natjecanja.

(Foto: Katalmedia)

RUKOMET