Predsjednica RH odlikovala zaslužne sportaše!

Žunić Kolinda

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i priznanja brojnim sportašima, znanstvenicima i kulturnim djelatnicima za njihov doprinos na različitim poljima društvenih djelatnosti.

“Na državničkim posjetima često s ponosom ističem međunarodne uspjehe hrvatskih sportaša i zato nije floskula kada govorimo o sportašima kao veleposlanicima naše domovine. Hrvatska je sportski fenomen po uspješnosti svojih sportaša s obzirom na broj stanovnika i upravo oni dokazuju kako veličina zemlje nije određena površinom i brojem stanovnika, a posebno bih istaknula paraolimpijce i njihove uspjehe”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović u prigodnom govoru.

U ime nagrađenih zahvalila se olimpijska i svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković.

“Ova priznanja za sve nas su poticaj da i dalje budemo najbolji u onome što radimo. Hvala vam na priznanjima kojima se ponosimo, kao što se svaki puta ponosimo kad čujemo našu himnu na pobjedničkom postolju, a svi mi danas stojimo na tom postolju. Još jednom se zahvaljujem u ime svih nagrađenih i želim vam puno uspjeha kako bismo zajedno bili dio pozitivne Hrvatske”, kazala je Sandra Perković.

Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danica #ProudToBeCroat #TeamSP #Croatia #GreatHonor

Objavu dijeli Sandra Perkovic (@discus70queen)

Predsjednica Republike uručila je sljedeća odlikovanja:

Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Londonu 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, odlikovana je Sandra Perković.

Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske u području sporta i postignutih vrhunskih sportskih rezultata, odlikovan je Samir Barać.

Redom kneza Branimira s ogrlicom, za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, odlikovan je Ivica Tucak.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, odlikovani su Loren Fatović, Ivan Buljubašić, Ivan Marcelić i Ante Vukičević.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za osobiti i izniman doprinos sportskim uspjesima hrvatskih vaterpolista i atletičara na Svjetskim prvenstvima u Budimpešti i Londonu 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, odlikovani su Edis Elkasević i Predrag Sloboda.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za osobite zasluge za razvoj, promicanje i unapređenje sporta i sportskih aktivnosti invalidnih osoba te postignutih vrhunskih sportskih rezultata u Republici Hrvatskoj i u svijetu, odlikovani su Barbara Fuček-Leško, Miljenko Mišljenović i Dragan Rakić.

Redom Danice hrvatske s likom Antuna Radića, za osobite zasluge u dugogodišnjem pedagoškom i trenerskom radu sportskog plivanja za osobe s invaliditetom, djecom s poteškoćama u razvoju te pripremama sportaša paraolimpijaca u Republici Hrvatskoj i u svijetu, odlikovana je Ana Sršen.

Redom hrvatskog pletera, za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, odlikovani su Marko Bijač, Miho Bošković, Javier Garcia Gadea, Ivan Krapić, Luka Lončar i Marko Macan.

Redom hrvatskog pletera, za izniman sportski uspjeh i osvajanje brončane medalje u bacanju kugle na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, odlikovan je Stipe Žunić.

Povelja Republike Hrvatske, za osobite zasluge u organizacijskom razvoju, promicanju i unapređenju sporta i sportskih aktivnosti invalidnih osoba te postignutim sportskim rezultatima u gradu Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Republici Hrvatskoj i u svijetu, a u prigodi 50. obljetnice osnivanja i djelovanja, dodijeljena je Športskom savezu invalida grada Splita.

OSTALI SPORTOVI