Čilić na oproštaju od sezone ponovno izgubio od Federera: Bit će promjena u pripremama za iduću godinu!

Čilić, Dubrovnik

Marin Čilić poražen je i u svom trećem nastupu na ovogodišnjoj završnici najboljih tenisača svijeta u Londonu. Bolji je i osmi put u međusobnim susretima bio legendarni Roger Federer, koji je Marina posljednji put svladao i u finalu ovosezonskog Wimbledona!

Nakon što je Čilić uzeo prvu dionicu u tie-breaku, Švicarac je slavio u tri seta, rezultatom 7:6, 4:6 i 1:6.

Marin je u svoja tri nastupa na završnicama u Londonu ukupno upisao tek jednu pobjedu.

“Veoma pozitivan meč za mene. Nažalost, izgubio sam na kraju, ali sam ušao u dvoboj s maksimalnom motivacijom i koncentracijom. Prva dva seta sam odigrao na visokoj razini. Osjećao sam da Federer nije igrao najbolje, da je bio frustriran. Krajem drugog seta i početkom trećeg on je podigao svoju razinu, ja sam izgubio koncentraciju i na kraju je završilo kako je završilo,” rekao je nakon poraza Čilić.

“Blago sam razočaran. U završnici sezone stigao je pad forme i moram to sa svojom ekipom raspraviti zašto je do toga došlo. Pogotovo u ovom ključnom dijelu godine kad sam mogao osvojiti puno bodova i doći čak i do treće pozicije na ATP ljestvici. Tijekom godine sam igrao odlično, a ovi porazi mogu mi samo pomoći da se bolje pripremim za iduću sezonu!”

Najavio je i promjene u pripremama za novu sezonu: “Jedan od ciljeva je da sezonu završim među pet najboljih na svijetu i to nažalost nisam uspio. Prije nekoliko tjedana sam bio četvrti. Iduće godine ciljam stepenicu više, mislim da sam napredovao u igri i nadam se kako mogu još napredovati. Nadam se da ću biti u poziciji osvajati velike turnire. Bit će i nekih promjena u pripremama nove sezone, poradit ću na fitnesu, pokušat ću biti jači i brži na terenu. Pokušat ću još poraditi na servisu i na cjelokupnoj igri. Mogu na puno stvari poraditi,” dodao je za kraj sezone prije odlaska na odmor.

TENIS