Ragbi 7: Na zagrebačkoj Savici i splitskom Starom placu počinje završnica prvenstva Hrvatske

Tvrtko Dumančić, Foto B. Rožman

Hrvatski ragbijaši natjecateljsku sezonu nastavljaju izlučnim turnirima prvenstva Hrvatske u ragbiju 7. Na dva turnira nastupi će ukupno 12 momčadi koje će se boriti za šest mjesta na završnom finalnom turniru koji će se održati 20. svibnja u Splitu.

Dalmatinski klubovi snagu i vještinu odmjerit će na splitskom Starom placu. Koliko su napredovali Invictus i Šibenik? Mogu li iznenaditi nekoga iz društva favorita za plasman na završni turnir? Vidjet ćemo.

Popularna ‘sedmica’ zna biti puna iznenađenja i dramatičnih obrata. Od igrača zahtijeva odličnu spremu i koncentraciju jer vremena za ispravljanje pogreški ima vrlo malo. Svojom kvalitetom u južnoj hrvatskoj regiji odskače Nada te predviđamo vrlo zanimljivu borbu za sljedeća dva mjesta na finalnom turniru.

Igralište RK Nada – Stari plac 11:00 – 15:20
Sudjeluju: Invictus Dubrovnik, Mak. Rivijera, Nada, Sinj i Šibenik

Jednako zanimljivo bit će i na Savici u Zagrebu. Prošlogodišnji branitelj naslova, momčad Mladosti izgledni je finalist, a za poziciju dva i tri ima više kandidata. Zbog toga se očekuje neizvjesna i zanimljiva borba do posljednjeg susreta. Prilika je ovo i za gledatelje da uživaju Splitu i Zagrebu . Pored individualnog znanja i vještina svakog pojedinog igrača potrebnih za igru na širokom prostoru vidjet će značaj i snagu kolektivne discipline i odgovornosti. Ogromna potrošnja energije u kratkim vremenskim intervalima zahtijeva umijeće kontroliranja i pravilan raspored opterećenja svih igrača na terenu.

Igralište na Savici 13:00 – 18:00
Sudjeluju: Lokomotiva, Mladost, Mladost II, Novi Zagreb, Rudeš, Sisak i Zagreb

Možemo samo pretpostaviti što nas tek čeka na finalnom turniru u sudaru najboljim momčadi Juga i Sjevera za sedam dana u Splitu. Pored borbe za klupskog prvaka države u igri je borba za 12 mjesta u državnoj reprezentaciji.

U okviru Prvenstva Europe naša reprezentacija nastupit će tijekom lipnja na turnirima u Češkoj i Rumunjskoj.

Prošlogodišnji prvak momčad Mladosti putuje na European rugby sevens Champions Cup u St. Peterburg. Uglavnom, očekuje nas vrlo dinamičan i zanimljiv nastavak ragbijaške sezone do sredine lipnja ove godine. (Foto: Berislav Rožman)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , ,