Ragbijaši gostuju u Andori, na Starom placu djevojke otvaraju domaću R-7 sezonu

Hrvatska, rabgi, skup

Nakon očekivane pobjede nad BiH prošlog tjedna u Zagrebu, hrvatska ragbijaška reprezentacija ove subote od 17 sati gostuje u Andori gdje igra posljednju utakmicu proljetnog ciklusa Skupine 1 Jug.

Pobjeda u Andori donosi našoj reprezentaciji konačno drugo mjesto u skupini. Naš protivnik reprezentacija Andore u ovom ciklusu još nije upisala pobjedu u tri dosad odigrana susreta. Kući su izgubili od Izraela 20:25 a nakon toga poraženi su od BiH 20:17 u Zenici te deklasirani 89:3 na Malti. Dva tijesna poraza s manje od sedam razlike donijelo im je dva vrijedna boda. Ako i naredne sezone žele nastupati u ovoj skupini morali bi pobijediti Hrvatsku. S nova četiri boda pretekli bi reprezentaciju BiH koja ima ukupno četiri osvojena boda. Za očekivati je da će za ovaj susret protiv Hrvatske mobilizirati sve najkvalitetnije igrače koji igraju u francuskim i španjolskim ligama kako bi se domogli pobjede. Ukoliko okupi sve najbolje, izuzetno jake igrače skupa bit će to prilično zahtjevan posao za našu reprezentaciju. Možemo očekivati pravi ragbijaški okršaj i kvalitetan susret u brdima Andore.

Za gostovanje u Andori našem stručnom stožeru na čelu s Milanom Jelavićem na raspolaganju su Biškić, Buljac, Draženović, Galić, Stipić; Vlašić (HARK Mladost), Burazin, Čorić, Jelavić-Mitrović,Lerotić, Perić, Perlain, Plazibat, Rosso, Rudić, Vlajčević (RK Nada), Brčić, Grčić, Jukić, Miloš (RK Sinj) Hasija (RK Zagreb) Jason Newton (JA) Mau’u (Niz). 1. Malta 4 4 0 0 19 2. Izrael 4 2 0 2 10 3. Hrvatska 3 2 0 1 9 4. BiH 4 1 0 3 4 5. Andora 3 0 0 3 2

Prvenstvo Hrvatske R-7 za žene

Prvi turnir Prvenstva Hrvatske u R-7 za žene igra se ove subote u Splitu na Starom placu od 12 do 15.30 sati. Na turniru će sudjelovati ženski sastavi ŽARK Mladost, RK Nada te ŽRK Zagreb. Djevojke iz tri navedena hrvatska kluba igrat će po dvokružnom sistemu što znači da ćemo gledati ukupno šest kratkih i uzbudljivih utakmica. Prema dosad ostvarenim rezultatima u regionalnoj ženskoj R-7 ligi ragbijašice Nade imaju najveće izglede za osvajanje trofeja. Djevojke trenera prof. Nikole Denića iz godine u godinu pokazuju sve veći napredak i već poput svojih muških kolega izmiču konkurenciji. Drugi turnir PH R-7 za žene igrat će se 26. svibnja u Zagrebu.

Adria festival 2018

Bogat ragbijaški vikend zaključit će ragbijaški veterani. Nakon djevojaka koje se bore za naslov Prvakinja Hrvatske u nešto ležernijem tonu na Starom placu odigrat će se veteranski turnir Adria festival 2018. Na festivalu s početkom od 17 sati nastupit će veterani RC Offenbach, Ragbi ’59, veterani RK Sinj te zagrebački veterani okupljeni u veteranski ragbi klub ZVRK. (Foto: H. Čizmić, B. Rožman)

 

Subota je dan za ragbi! #rugby #womenrugby #rugby7s #rugbynada

 

Objavu dijeli WRC Nada (@wrc_nada)

OSTALI SPORTOVI