Ragbijaši Nade superiorno otvorili novu sezonu

RK Nada Foto D. Spain

Na superioran način ragbijaši Nada otvorili su novu ragbijašku sezonu. Uvjerljivom pobjedom protiv renomiranog protivnika splitska momčad najavila ozbiljne ambicije u regionalnom natjecanju. Na igralištu sinjskog sportskog centra na Trnovači, po prohladnom, vjetrovitom vremenu momčad Nade vrlo kvalitetnom predstavom ugrijala je dlanove i srca domaćih ljubitelja ragbija.

Nakon zimske pauze, već željni igre, izvanredno motivirani igrači Nade kao da su dodatnu energiju crpili iz naleta bure koja se spuštala sa snježnih obronaka Kamešnice. Od samog početka susreta Nada se nametnula vrlo čvrstom, dinamičnom igrom te u potpunosti zavladala travnjakom SC u Sinju.Tijekom cijelog prvog poluvremena gosti iz Ljubljane jednostavno nisu bili u mogućnosti ravnopravno parirati razigranoj splitskoj momčadi. Igrači skupa čvrstom i odgovornom kolektivnom igrom s lakoćom su pripremali upotrebljive lopte i situacije za kolege iz linije koji su brzim okomitim prodorima probijali obrambene linije protivničke momčadi. U tom periodu posebno se istaknuo Domagoj Plazibat postigavši prva tri zgoditka uz dva uspješna pretvaranja za splitsku momčad. Do kraja poluvremena još su zgoditke za Nadu postizali oba krilna igrača, Abramušić i Markić, uz još jedno uspješno pretvaranje Domagoja Plazibata. Uz odličnu igru splitske momčadi prvo poluvrijeme završava rezultatom 31:0. Odavno u susretima ovih dviju momčadi nismo vidjeli ovoliku superiornost jedne momčadi.

U nastavku susreta gosti ipak pronalaze snage i motiva te pokazuju zašto su jedna od najboljih momčadi na ovim prostorima. Najprije u 45 minuti smanjuju zgoditkom Puša i pretvaranjem Kavčića na 31:7. Do kraja susreta momčadi igraju ravnopravno, naizmjenično postižući još pet zgoditaka na zadovoljstvo publike na tribinama. Domagoj Plazibat, Jurčević i Kodžić za Nadu a Železnik i Sajevič za Ljubljanu. Odlična uvodna predstava te sigurna i zaslužena pobjeda splitske momčadi na početku nove proljetne natjecateljske sezone.

Nada: Miljak, Čulić, Perlain, Perić, Jurčević 5, Miletić, Kodžić 5, Popović, Vuletić, Du. Plazibat, Markić 5, Rudić, Do. Plazibat 28, Abramušić 5, Ivica, Boko, Kordun, Šolić, Antić, Dodoja.

(Foto: D. Spain)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,