Ragbijaši Nade u svoje vitrine pospremili još jedan trofej

RK Nada  R-7 2018

Pobjedom na drugom završnom turniru PH u ragbiju 7 ragbijaše splitske Nade potvrdili su svoj ovogodišnji primat nad konkurencijom. U deset nastupa upisali su deset pobjeda te su u svoje vitrine trofejne dvorane ‘Mihovil Radja’ pospremili još jedan pehar, nakon naslova prvaka Hrvatske i regionalne titule.

Kao i na prvom turniru u Zagrebu najveći konkurenti za osvajanje naslova bili su im ragbijaši Sinja. U vrlo dinamičnim i uzbudljivim utakmicama ragbijaši Nade uspjeli su u oba finala tijesno ali zasluženo pobijediti vrlo dobri sastav iz Sinja. Stručni stožer i igrači uspjeli su zadržati prisebnost te u ključnim trenucima izvukavši posljednji atom energije uspjeli nadvladati vrlo kvalitetnog i motiviranog protivnika.

Titulu prvaka pod vodstvom trenera Ivana Rešetara zaslužili su Mislav Abramušić, Vedran Antić, Toma Boljat, Tomislav Burazin, Ivan Jelavić Mitrović, Luka Lerotić, Joško Markić, Domagoj Plazibat, Juraj Popović, Luka Luciano Rosso, Vinko Rudić, Marin Vlajčević, Grgo Vuletić te Luka Žunić.

Završnim turnirom u Sinju okončana je klupska proljetna natjecateljska sezona. Svi igrači osim članova hrvatske ragbi 7 reprezentacije odlaze na zasluženi odmor. Hrvatski ragbi 7 reprezentativci pripremat će se za posljednji turnir Europskog prvenstva koji se 30. lipnja i 1. srpnja igra u Litvi. (Foto: H. Čizmić i B. Rožman)

SINJ – turnir R-7 PH

ZA 5. MJESTO
RK Invictus RK Makarska Rivijera 24 : 5

ZA 3. MJESTO
HARK Mladost RK Zagreb 31 : 22

FINALE
RK Nada – RK Sinj 28 : 17

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , , ,