Ragbijašice Nade uvjerljivo na regionalnom tronu!

Tihana Žaja

Na posljednjem regionalnom turniru R-7 za žene u Derventi splitske ragbijašice potvrdile svoju dominaciju u novom natjecanju. U konkurenciji djevojaka iz RAK Olimpije – Ljubljana, RK Gladijatori – Derventa, ŽARK Mladost – Zagreb te ŽRK Zagreb, ragbijašice Nade upisale su sve četiri pobjede u četiri odigrana susreta.

RK Nada WRRS 2018

Djevojke pod vodstvom trenera prof. Nikole Denića u svemu su nadmašile svoju konkurenciju u Derventi. Splitski sastav prikazao je vrlo uvjerljivu i već prepoznatljivu igru. Neprelazna, čvrsta i dinamična obrana te vrlo brz, razigran i efikasan napad. U četiri odigrana susreta djevojke iz Splita postigle su ukupno 122 poena a primile tek 20 poena. Ragbijašice Nade Franćeska Pleština i Tihana Žaja po ocjenama stručnog žirija zajedno su proglašene za najbolje igračice ovogodišnjeg regionalnog natjecanja.

Drugo mjesto u regionalnom natjecanju zasluženo su osvojile djevojke iz ŽARK Mladost. Treće su cure iz ljubljanske Olimpije, četvrto mjesto s tek nešto slabijom zgoditak razlikom osvojile su djevojke ŽRK Zagreb, a posljednje mjesto pripalo je domaćim igračicama iz RK Gladijatori iz Dervente.

WRRS – Regionalno R-7 natjecanje za žene, Derventa

ŽRK Zagreb – RK Nada 5:29
ŽAK Olimpija – ŽARK Mladost 5:17
RK Gladijatori – ŽRK Zagreb 0:10
RK Nada –ŽAK Olimpija 42:5
RK Gladijatori – ŽAK Olimpija 5:20
ŽARK Mladost – RK Nada 0:34
ŽAK Olimpija – RK Gladijatori 15:5
ŽARK Mladost – ŽRK Zagreb 17:0
RK Nada – RK Gladijatori 17:10

(Foto: Hrvoje Čizmić)

OSTALI SPORTOVI