Rakitić: Moramo i dalje uživati!

Rakitić, Lovren

Ivan Rakitić smireno je poentirao u posljednjoj seriji raspucavanja te je Hrvatskoj osigurao veličanstvenu pobjedu nad Danskom i plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Hrvatski dokapetan pokazao je smirenost i preciznost…

“Ova generacija očito ne može jednostavno odraditi posao. Budimo realni, ovaj je susret umnogome podsjećao na onaj s Turcima 2008. godine, i tamo smo imali prolazak u rukama kao i sada, i svima nam je taj Beč prošao kroz glavu. Mislim da smo na kraju zaslužili proći baš u ovakvoj utakmici!”

Junak je bio sjajni Danijel Subašić, koji je skinuo čak tri suparnička penala: “Vježbali smo jedanaesterce na zadnjem treningu, fantastično su ih branili i Subašić i Kalinić i bio sam uvjeren da će ih Subašić nekoliko obraniti i sada. Svaka mu čast što je obranio čak tri!”

Raketi je podrška obitelji posebno važna: “Prije svog jedanaesterca, razmišljao sam samo o onome što mi je žena rekla prije utakmice – da će biti jedanaesteraca i da ću ih ja odlučiti. Ona bi voljela da se sutra vratim kući, no meni se ne žuri. Starija mi kći 11. srpnja slavi peti rođendan i rekla mi da neka radije dođem idući tjedan, poslije rođendana, jer ću joj donijeti više darova. Sada joj moram ispuniti želju…”

Okršaj s Rusima neće biti lagan, ali Vatreni će u toj utakmici imati status favorita: “Ovo je Svjetsko prvenstvo još jednom dokazalo da je sve moguće. Rusi su protiv Španjolske imali jedan udarac na gol i prošli na penale, treba imati i sreće. Igrat će u Sočiju kod kuće, pred punim stadionom, ali mi moramo i dalje uživati u svemu.”

NOGOMET