Rakitić: Protiv Meksika želimo potvrditi kako smo spremni igrati protiv najboljih!

Rakitić, Instagram

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u noći s utorka na srijedu, u 4 sata po našem vremenu, čeka pripremni dvoboj s Meksikom, protiv kojega su u povijesti ubilježene sve tri prijateljske pobjede, ali i dva poraza na Svjetskim prvenstvima.

“Očekujem dobru utakmicu jer smatram da je Meksiko jedna od ponajboljih momčadi na Svjetskom prvenstvu. Imaju pojedince koji igraju na vrhunskoj razini. Došli smo u SAD kako bismo se okušali i protiv neeuropskih momčadi, to nam je jako važno”, najavio je Ivan Rakitić uoči susreta u Dallasu.

Hrvatska će zaigrati bez šestorice prvotimaca (Modrić, Mandžukić, Perišić, Brozović, Subašić, Kalinić), no Rakitić ističe kako to neće utjecati na želju za pozitivnim rezultatom:

“Igrači su u zahtjevnom razdoblju klupske sezone, no imamo mladih igrača koji će dobiti priliku za dokazivanje i mislim da će Hrvatska izgledati dobro. Maksimalno poštujemo Meksiko, a ići ćemo na pobjedu, kao i u svakoj drugoj utakmici. Bit će dobra atmosfera, stadion će biti pun, i želimo prezentirati Hrvatsku u najboljem mogućem svjetlu te potvrditi kako smo na Svjetskom prvenstvu spremni igrati protiv najboljih,” piše hns-cff.hr.

Prije nekoliko dana Vatreni su poraženi od Peruanaca…

“Ovo je hrvatska reprezentacija i velika je čast predstavljati svoju zemlju tako brojnoj publici kao što će biti slučaj u Dallasu. Želimo pokazati da smo pravi, premda utakmica s Peruom nije završila kako smo zamislili. Ne moramo razgovarati o izostancima, mi koji smo ovdje usredotočeni smo na davanje svog maksimuma. Uživat ćemo u ambijentu punog stadiona. Dobro ćemo se pripremiti i odigrati ozbiljnu utakmicu, to nam je prilika pokazati kako Hrvatska uistinu ima reprezentaciju visoke razine. Rezultat je uvijek važan, to želimo dokazati i protiv Meksika”, zaključio je. (Foto: Instagram)

NOGOMET