Rakitiću novo priznanje: “Cilj je ostati na vrhu, a velika želja mi je u Francuskoj nas Hrvate učiniti sretnima i ponosnima!”

Rakitić, Instagram

Prema izboru navijača na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza najbolji hrvatski nogometaš u protekloj godini bio je Ivan Rakitić, član barcelone koji je u 2015. s klubom osvojio pet velikih trofeja. S Hravtskom je Rakitić izborio izravan plsman na Euro u Francuskoj.

Ivan Rakitić novo je u nizu priznanja dobio s 48 posto glasova navijača na službenoj internetskoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza, ispred Ivana Perišića s 32 posto i Luke Modrića s 20 posto glasova. Na službenom Twitter kanalu Hrvatskog nogometnog saveza, Ivan Rakitić također je dobio najviše glasova (47 posto), ispred Luke Modrića (40 posto) te Ivana Perišića (13 posto).

Trudnoća žene na ‘broju jedan’

“Hvala svima koji su mi dali glas, a ova mi je godina bila pamtljiva na više različitih razina. Kao prvo, tu je trudnoća moje žene, to mi je daleko najvažnije i uvjerljivo ‘broj jedan’. U nogometnom svijetu, tu su sve titule koje smo osvojili”, sažeo je Rakitić za hns-cff.hr.

“Poseban je osjećaj bio onaj pogodak Juventusu u finalu Lige prvaka. Sjajno je bilo reći da smo najbolji u Europi, a onda još i završiti godinu trijumfom na Svjetskom klupskom prvenstvu”, dodao je.

Međunarodna su mu priznanja stigla i uvrštenjem na popis kandidata za Zlatnu loptu te kandidaturom za Uefinu momčad godine te idealnu momčad svijeta po izboru FIFPro-a.

“Svi su mi ovi uspjesi samo još veći poticaj da nastavim raditi na sebi, da uvijek dajem sve od sebe jer je nakon osvajanja svih trofeja najteže zadržati ih. To je moj cilj, želim ostati na vrhu. U nogometu uvijek ima boljih i lošijih razdoblja, a pokušat ću da lošijih bude što manje”.

“Velika mi je želja da u 2016. godini budemo jako dobri s reprezentacijom. Imamo mladu, dobru momčad gladnu uspjeha, uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe i učiniti sve nas Hrvate sretnima, zadovoljnima i ponosnima. Zajedno to možemo postići i napravit ću sve da budemo spremni i pravi”, zaključio je za hns-cff.hr optimistični Ivan Rakitić uoči nadolazeće ovogodišnje europske smotre. (Foto: Instagram)

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar