Ranteš broncom na slavljeničkom Pannonianu osigurao dodatne bodove za Olimpijske igre: Najbolje tek dolazi…

Marin Rantes

Marin Ranteš osigurao je odličnom vožnjom i spektakularnim trikovima prve bodove za Olimpijske igre u Tokiju iduće godine!

Najbolje natjecanje ekstremnog sporta u ovom dijelu Europe, osječki Pannonian Challenge, okupio je najveću svjetsku elitu ekstremnog sporta, skate, inline i BMXa.

Marin, najbolji hrvatski BMX vozač, osvojio je broncu, titulu pobjednika odnio je Logan Martin, dok je Irek Rizaev, prošlogodišnji slavljenik Pannonian Challengea, zauzeo drugo mjesto.

Marin je vozio dvije vožnje, a odlična mjesta si je osigurao 360 triple barspin, flip double whip, 720 whip i 360 double barspin to tuck no hander, iznimno zahtjevnim elementima koje je izveo bez pogreške.

“Vožnja pred domaćom publikom mi je uvijek najteža, jer osjećam ogromnu odgovornost zbog svih ljudi koji su nas došli gledati i podržati. Publika je i meni i kolegama bila ogromna podrška i vjetar u leđa, što mi je iznimno drago da pored mene podržavaju i sve moje kolege. Još je puno vožnji ispred mene ove godine, i puno vožnji kvalifikacija za Olimpijske igre. Tu je i X games koje su mi bile ogromna želja za voziti, a ove godine sam dobio pozivnicu i za vožnju u tom elitnom društvu. Pratite me i dalje jer najbolje tek dolazi,” rekao je Marin po primitku nagrade.

Slavljenički Pannonian Challenge

Proteklih 20 godina kroz festival je prošlo više od 350 tisuća ljudi, natjecalo se više od 2500 sportaša iz 37 zemalja svijeta. Ovogodišnje izdanje Pannoniana privuklo je više od 40 tisuća ljudi, a tome u prilog govori i potpuna popunjenost smještajnog kapaciteta u Osijeku i okolici.

Pannonian Challenge

Prvi sportski dan bio je u znaku skatera koji su imali priliku prvi isprobati osječki skate park osvježen novim elementima, tako je prvo mjesto odnio Španjolac Chris Khan, drugi je bio prošlogodišnji pobjednik Timotej Lampe Ignjić iz Slovenije dok je na treće mjesto zasjeo Bruno Branić, ukupni pobjednik skate discipline na Challenge Touru. Najbolji trik izveo je Lajos Petrányi s laser flipom.

Pannonian G

Drugi je dan bio rezerviran za inline te novu disciplinu romobil koja je prisutne ostavila bez daha. Pobjednik inline-a je Joe Atkinson, koji je bio samo za nijansu bolji od Japanca Yuta Gota na drugom te Jelle Briggemana koji je završio treći. Pokazna disciplina romobil pokazala se kao pun pogodak za Richarda Zelinku na prvom, Julien Rota na drugom i Petr Macháčeka na trećem mjestu.

Pannonian

Tijekom subote i nedjelje održavalo se BMX natjecanje za muškarce i žene, a u ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Njemica Lare Lessman, koja je beskompromisno odvozila svaku vožnju i zavrijedila prestižnu titulu. Za petama su joj bile Analia Zacarias iz Argentine na drugom i Perris Benegas iz SAD-a na trećem mjestu.

(Foto: Samir Kurtagić)

OSTALI SPORTOVI