Ranteš fokusiran na Svjetsko prvenstvo: Žao mi je što je finale Svjetskog kupa otkazano

Marin Rantes

Ovog vikenda održana je završna postaja Svjetskog kupa u kineskom gradu Chengdu. Naš najbolji BMX-er, Marin Ranteš, plasirao se u finale na 12. mjestu. Na žalost, unatoč ogromnim naporima organizatora da osuše park, kiša je ipak bila jača te je finalna vožnja otkazana. Konačni plasman je preuzet od polufinalne vožnje, tako je Varaždinac zauzeo 12. mjesto sa 78 bodova. Ovogodišnji prvak Svjetskog kupa je Japanac Rim Nakamura.

“Žao mi je što je odgođena finalna vožnja, tim više jer sam bio spreman za finale, htio sam odvoziti vožnju koju sam isplanirao i pokazati da mogu biti bolji od 12. mjesta. Na žalost, otkazano je finale, a bodovi su preuzeti od polufinalne vožnje. Unatoč tome, pozdravljam odluku organizatora da otkažu polufinalnu vožnju, jer ipak je sigurnost vozača najbitnija. Najbitnije je da nitko od vozača nije ozlijeđen i da se možemo spremati za daljnja natjecanja,” izjavio je Marin.

Za Ranteša se sezona nastavlja, a trenutno mu je najvažnije fokusirati se na Svjetsko prvenstvo koje se idućeg vikenda održava također u kineskom gradu Chengdu.
Također, to mu je idealna prilika za skupljanje bodova za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,