Lovre Brečić europski viceprvak!

Lovre

Hrvatski taekwondo reprezentativac Lovre Brečić europski je viceprvak u taekwondou u kategoriji do 63 kilograma. Epilog je to prvog dana Europskog prvenstva koje se održava u talijanskom Bariju.

Član splitskog Marjana u kategoriji do 63 kilograma u prvom je kolu bio slobodan, u drugom je slavio protiv Ukrajinca Dziube 18:8 da bi u borbi za medalju pobijedio iznimno neugodnog Rusa Izutdinova 28:16. Polufinalnu borbu protiv Mađara Levente Josza odradio je rutinski i rezultatom 30:12 otišao u finale gdje ga je čekao svjetski prvak i dvostruki europski prvak Achab koji je pobjedom protiv Brečića stigao do svog trećeg naslova europskog prvaka.

Lovri je to druga uzastopna medalja na europskim smotrama s obzirom da je prošle godine u Kazanu bio prvak Europe u istoj kategoriji. Ovim srebrom Brečić je osvojio 24 boda u borbi za direktan plasman na Olimpijske igre u Tokyu, a konačni rasplet znat će se nakon finalnog grand prixa u Moskvi početkom prosinca.

Aktualna brončana sa svjetskog prvenstva Kristina Tomić izgubila je u borbi za odličje dok su Ana Taslak i Josip Teskera izgubili u prvim kolima. Ana Taslak je poražena od olimpijske viceprvakinje Tijane Bogdanović.

Taekwondo ove godine nije bio na programu Europskih igra pa su ovim prvenstvom europski sportaši dobili priliku nadoknaditi bodove koje su sportaši iz ostatka svijeta imali prilike ostvariti na svojim kontinentalnim igrama.

U subotu nastupaju Leon Glasnović -68kg, Toni Kanaet -80kg i Nikita Glasnović -57kg

Lovre Brečić, TK Marjan, Split -63kg. SREBRNA MEDALJA
1.kolo slobodan
2.kolo Oleksandr Dziuba 12:0
Četvrfinale Bolat Izutdinov, Rusija 28:16
Polufinale Levente Jozsa, Mađarska 30:12
Finale Jaouad Achab, Belgija 12:19
Kristina Tomić, TK Osvit, Zagreb -49kg. 5.-8.mjesto
1..kolo slobodna
2.kolo Tiavo Randrianisa, Francuska 17:8
Četvrtfinale Ela Aydin, Njemačka 13-17

Ana Taslak, TK Jastreb, Zagreb -53kg
1.kolo Tijana Bogdanović, Srbija 11:23

Josip Teskera, TK Div Knin, Knin -58kg
1.kolo Yauheni Aushkerich, Bjelorusija 6:26

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,