Razočaravajuće ispadanje Horvatog Nexea iz Europe: Nedostajalo je mirnoće…

nexe-lisabon

Rukometaši Nexea propustili su veliku priliku za plasman u skupine EHF Kupa. Nakon ‘plus četiri’ u Našicama protiv Benfice, na gostovanju u Lisabonu izgubili su 28:24, a Portugalci su prošli dalje zahvaljujući većem broju postignutih pogodaka u gostima.

U samom finišu dvoboja, devet sekundi prije kraja, Ivan Dumenčić nije realizirao sedmerac, pogodio je gradu i domaćin je mogao proslaviti veliki uspjeh.

“Moram priznati da smo vrlo razočarani. Loše smo otvorili prvo poluvrijeme, dok smo se u drugom uspjeli vratili u utakmicu i umjesto da ju mirno do kraja iskontroliramo mi to ovako prokockamo. Promašena dva penala i zicer i to je na koncu i rezultiralo ovim nesretnim ispadanjem iz EHF-a,” smatra trener Gromova Hrvoje Horvat.

“Nikako nisam zadovoljan s igrom, ali smo i tako došli u drugom poluvremenu do dobre i komforne situacije i samo je nedostajala ta mirnoća u šutu. Na nama je da skupimo glave što prije, jer sve je to dio ovog s čim se bavimo. Nekada se dobiva, a nekada se nažalost i ovako nesretno gubi. Ovom prilikom želim se zahvaliti navijačima RK Nexe koji su došli za nama u Portugal. Oni su nam velika potpora, kako u Našicama, a i danas, jer tu su s nama proživljavali sve šokove tijekom cijele ove utakmice,” zaključio je za kraj.

RK Nexe: Barišić Jaman 7, Jaganjac 7, Tomić 3, Buvinić 2, Pešić 2, Mrđenović 1, Severec, Vida 1, Car, Dumenčić, Eter, Jelinić, Lelić, Mileta, Pribetić, Vozab.

Kobetić i Ježić vraćaju se u Koprivnicu

Nakon ispadanja iz Lige prvakinja rukometašice Podravke Vegete europsko natjecanje nastavit će u EHF Kupu, a u skupini će biti s danskim Kopenhagenom, rumunjskom Magurom i mađarskim Siofokom, kojeg predvode legendarna Andrea Penezić Kobetić i Katarina Ježić, koje će se u suparničkom dresu tako vratiti u Koprivnicu.

Prva utakmica kod kuće protiv Rumunjski iga se 4. ili 5. siječnja.

RUKOMET