Rea Hraski osvojila olimpijsku broncu u spustu: Puno sam radila i sanjala medalju…

Natko Zrncic Dim i Rea Hraski

U talijanskoj provinciji Sondrio jučer su svečano otvorene Zimske olimpijske igre gluhih, a već prvi dan Hrvatska ima brončanu medalju u skijanju

Naša najbolja gluha skijašica Rea Hraski osvojila je brončanu medalju u spustu na Zimskim olimpijskim igrama gluhih. Zlatnim odličjem okitila se Ruskinja Elena Jakovišina, dok je srebro osvojila Tereza Kmochova iz Češke.

Rea Hraski

“Uvjeti na stazi su bili dosta teški, jako je padao snijeg, ali bila sam fokusirana i sve je prošlo dobro. Stvarno sam presretna zbog te medalje, prošle sam Olimpijske igre propustila zbog ozljede i otada sam puno radila i puno sanjala o ovoj medalji. Trud se isplatio. Ogromno hvala svima koji su me podržavali u tome,”  rekla je Rea.

Rea će nastupiti i u drugim disciplinama, pa je tako već sutra, 14. prosinca, na rasporedu kombinacija, 15. prosinca super G, 17. prosinca veleslalom i 18. prosinca slalom.

Na završnim pripremama uoči ZOIG, Reinom timu priključio se bivši hrvatski skijaš, Natko Zrnčić-Dim. Prihvatio je poziv Reinog tate, Željka, da im pomogne u pripremama i ostvarivanju što boljeg rezultata.

“Jako smo sretni osvojenom brončanom medaljom na Olimpijskim igrama gluhih. Rea je danas odlično odvozila unatoč teškim uvjetima na stazi i snijegu koji je jako padao. Mislim da je to prva medalja nakon 12 godina na ZOIG., tako da svaka čast Rei, cijelom timu i njenom tati Željku. Cijela ekipa je odradila sjajan posao i jako smo ponosni i sretni. Fokusirani smo dalje na druge utrke koje nas očekuju, već sutra je kombinacija, u nedjelju super G. Dat ćemo sve od sebe i u tim utrkama pa možda dođe još koja medalja,” dodao je Natko.

PARAOLIMPIJCI