Red Bull Soapbox ‘projurio’ centrom Zagreba

Red Bull Soapbox Tomislav Može

Red Bull Soapbox utrka u centru Zagreba uzburkala je atmosferu i probudila natjecateljski duh 55 ekipa, koliko ih se nadmetalo za titulu najbržeg i najotkačenijeg tima na posebno uređenoj stazi dugačkoj 350 metara, a priznanje najboljeg dobila je ekipa Jamaica Bob Team.

Zagrebački Trg bana Jelačića u subotu je bio ispunjen obožavateljima utrke pogonjene gravitacijom koji su uživali u spektaklu i pogledu na stazu koja se protezala od Kazališta Komedija do Manduševca, a s koje su natjecatelji pokazali profesionalnost, kreativnost i otkačenost.

Utrku su začinili i spektakularni nastupi Senada Grošića, BMX vozača koji je u bogatoj karijeri nanizao mnoge uspjehe kao i Mikea Jensena, dvostrukog svjetskog prvaka u Stunt Ridingu.

Zagreb je bio jedna od 52 zemlje u kojima se tijekom devetnaest godina održala Red Bull Soapbox utrka. Ekipa Jamaica Bob Team osvojila je publiku i žiri te svojim spustom ostvarila najveći broj bodova i kući ponijela nezaboravno iskustvo.

Ekipa petorice bivših studenata strojarstva ove je godine ponovno htjela okušati sreću nakon što su na posljednjoj utrci osvojili treće mjesto. Tako su za ovogodišnju utrku imali još veću motivaciju za lov na pobjedu.

Drugo mjesto zauzeli su NASA 2: Tokyo Drift te osvojili timsko putovanje na Red Bull Ring u Austriju s uključenom vožnjom i obilaskom, dok su nam trećem mjestu zasjali Barakuda Racing, pobjednički tim iz 2011. koji će otići na nezaboravno VIP iskustvo Red Bull Cliff Diving postaje u Mostaru.

Ovaj otkačeni spust samo je nastavak priče koja je počela 2000. godine u Bruxellesu, kada se prva jurilica spustila šarenom stazom. Red Bull Soapbox održao je svoju čuvenu utrku u preko 52 grada diljem svijeta, a Zagreb je tu privilegiju dobio po treći put pred više od 25 000 gledatelja. Timovi su to iskoristili radeći svoja vozila u garažama, bez motora i akumulatora i pedala, zapravo bez bilo kakvog vanjskog pogona – oružje su im bili samo gravitacija, ljudska snaga i otkačenost…

(Foto: Tomislav Može)

DRUŠTVENE MREŽE
Tagged with: