Red Bull Soapbox: Pojurite niz stazu u centru Zagreba, ostalo je još malo vremena za prijavu

Šebalj RB

Utrka nemotoriziranih vozila, pogonjenih isključivo gravitacijom i maštom održat će se 14. rujna u Zagrebu. Ipak, do trenutka spusta niz stazu, ekipe koje će sudjelovati na Red Bull Soapbox utrci čeka još nekoliko koraka.

Ukratko, sva vozila moraju biti pogonjena na ljudsku snagu što znači bez motora, pedala i vanjskih izvora energije, a svaki član hrabrog tima mora imati minimalno 18 godina. Svaki tim može, ali ne mora imati suvozača. Za početak je potrebno imati dobru ideju, ekipu spremnu za zabavu i ludi spust te nešto volje i vremena. Zatim je potrebno odigrati igricu na stranici www.redbullsoapbox.hr, zatražiti paket za prijavu u kojem se, između ostalog, nalazi i tehnički papir te kuverta i što vjernije prikazati vozilo te skicu poslati na adresu navedenu u uputama.

Juraj Šebalj i Mario Petreković te član iznenađenja činit će stručni žiri za odabir vozila. Oni će prema skicama odabrati 50 timova koji će potom krenuti u izradu svojih vozila u kojima će pojuriti niz stazu u centru Zagreba 14. rujna ove godine.

Šebalj

Ako želiš otpustiti kočnice svojoj mašti, okupi ekipu od tri do pet prijatelja, rođaka ili poznanika, prijavi se i prenesi svoju ideju na papir. Zatim prepusti stručnom žiriju da te odabere i možda baš ti u svojoj kreaciji pojuriš niz spust u Zagrebu.

Timovi se na utrci ocjenjuju na temelju tri kriterija: kreativnost, izvedba na startu i brzina spusta, dok se skice timova ocjenjuju prema kriterijima: genijalnost, inovativnost i poštivanje tehničkih specifikacija za sigurnost izrade vozila.

Prijave su otvorene do petka, 7. lipnja.

Ulaz na utrku je besplatan, a točna lokacija bit će objavljena uskoro.

DRUŠTVENE MREŽE