Red Bull Soapbox utrka nakon osam godina ponovno u Hrvatskoj

Anton Anestiev  Red Bull Content Pool

Još od 2011. godine, Hrvatska nije bila svjedokom Red Bull Soapbox utrke, natjecanja potaknutog nevjerojatnom kreativnošću. Otkad je prije osam godina Red Bull Soapbox posjetio zagrebački Tuškanac, mnogi su se pitali kad će otkačeni spust ponovno stići u Hrvatsku, a odgovor na to pitanje konačno je tu – 14. rujna.

Red Bull Soapbox je utrka za vozače amatere u ručno izrađenim vozilima. Vozači amateri sjest će za upravljače svojih vozila pogonjenih samo čistom hrabrošću, silom gravitacije. Zadatak je spustiti se stazom do cilja što prije i s jurilicom u jednom komadu.

Red Bull Soapbox je otvoren za sudionike iznad 18 godina, a postupak prijave je jednostavan. Za početak je potrebno posjetiti stranicu www.redbullsoapbox.hr, prijeći igricu te zatražiti paket za prijavu. Nakon toga, sudionici trebaju poslati skicu planiranog vozila. Imena timova čije će skice postati živopisne kreacije na kotačima bit će objavljena 17. lipnja.

Po završetku izrade jurilica i uoči utrke, timovi će izložiti svoja vozila. Izložba vozila održat će se u Zagrebu dan prije natjecanja. Žiri će na dan utrke svoje odluke temeljiti na sljedećim kriterijima: izvedba na startu, izgled i kreativnost dizajna vozila te brzina spusta.

Natjecateljski timovi s najviše osvojenih bodova primit će nagrade. Točna lokacija staze i imena članova žirija bit će objavljeni uskoro.

(Foto: Anton Anestiev  Red Bull Content Pool)

DRUŠTVENE MREŽE
Tagged with: