Repeša slavi novi trofej u Italiji, Perasović izgubio finale u Turskoj, Trinchieri i Radošević pobjednici Kupa Njemačke, Dario Gjergja nastavlja dominaciju u Belgiji

Repeša, Kup, Foto Olimpia Milano.jpg

Jasmin Repeša obranio je naslov pobjednika Kupa Italije s milanskim Armanijem. U finalu je svladao Dinamo Sassari 84:74, za kojeg je Rok Stipčević zabio 11 poena (2/7 za tricu) i dvije asistencije.

“Trebala nam je velika mentalna snaga za ove tri pobjede na završnici. Preživjeli smo nervozu i njihovu seriju trica. Proslavio sam 25 godina braka s 20. trofejom u karijeri. Ovaj Kup mi je posebno drag,” rekao je nakon slavlja Repeša.

Kruno Simon nije nastupio na završnici.

Još jedan bivši hrvatski izbornik, Velimir Perasović, nije bio u slavljeničkom raspoloženju. On je sa svojim Anadolu Efesom izgubio finale turskog Kupa od Banvita 75:66.

Veliko je to razočaranje za Perasovića, koji je na putu do finala uspio izbaciti moćni Fenerbahče, ali na kraju nije uspio do trofeja.

Trofej Kupa podigao je još jedan hrvatski košarkaški stručnjak…

Dario Gjergja odveo je svoj Oostende do naslova pobjednika u Belgiji, pobjedom u finalu nad Limburgom 76:60.

Gjergja je u Belgiji stigao do 13. trofeja, uz pet prvenstava sada ima i pet osvojenih Kupova, uz tri titule u belgijskom Superkupu.

U njemačkoj je Kup završio u rukama Brose Bamberga, koji je na završnici u Berlinu u finalu svladao minhenski Bayern 74:71.

Andrea Trinchieri, strateg Bamberga, trener je hrvatskih korijena, majka mu je Hrvatica, a jedan dio karijere bio je pomoćnik Jasminu Repeši. U njemačkoj je osvojio dva naslova prvaka, a ovo mu je i prvi osvojeni Kup.

Leon Radošević je u pobjedu ugradio pet poena i tri skoka.

KOŠARKA