Reprezentacija gostuje na Cipru, u Hrvatskoj počinje sezona ragbija 7

Dylan Rowe, Martin Altamirano, Hrvatska, ragbi, Foto Berislav Rožman

Bogat i raznovrstan ragbijaški vikend je pred nama. Seniorska reprezentacija već je odletjela na Cipar gdje igra posljednju utakmicu ovosezonskog ciklusa. Hrvatska riješena rezultatskog imperativa želi s pozitivnim skorom završiti natjecanje. Cipar traži slamku spasa jer im samo pobjeda protiv naše reprezentacije donosi ostanak u skupini. Pritisak će biti na njihovoj momčadi kao što je bio na našoj u susretu s Maltom u Zagrebu. Vjerujemo da hrvatski ragbijaši, bogatiji za to iskustvo, neće dozvoliti iznenađenje i da ćepobjednički okončati ovogodišnje natjecanje.

Bit će to prvi službeni susret ovih reprezentacija u okviru Rugby Europe Championshipa. Utakmica je na rasporedu u subotu od 15 sati.

Za razliku od susreta s Maltom momčadi se pridružio Toni Grle a zbog ozljede nema Jai Ayouba. Ulogu glavnog kreatora na poziciji otvarača preuzet će kapetan Nik Jurišić ili Luka Lerotić, što će biti odlučeno nakon posljednjeg treninga pred utakmicu. Pretpostavka je da će izbornik Jelavić na ovoj utakmici dati priliku što većem broju igrača s klupe da se nametnu i pokažu potencijal u stvarnim natjecateljskim uvjetima.

Na Cipar su otputovali sljedeći igrači:

Luka Kovačić, Ilija Biškić, Marko Buljac,Marko Bunić, Nik Jurišić,Antonio Ivanković, Ivan Šuta, Ivan Miljak, Krešimir Čorić, Dino Kodžić, Marin Vlajčević, Tomislav Burazin, Luciano Luka Rosso, Luka Lerotić, Toni Miloš, Marko Grčić, Fran Hasija, Željko Galić, Martin Altamirano, Dylan Rowe, Toni Grle, Joshua Brajković i Luka Perlain.

Svibanj u Europi donosi kraj natjecanja u Ragbiju XV te početak sezone u Ragbiju VII. Ova u svijetu popularna inačica ragbija nakon Olimpijskih igara u Riju stječe sve više poklonika. Sezonu Ragbija VII u Hrvatskoj otvaraju djevojke prvim turnirom u okviru PH koji će se u subotu 6. svibnja igrati u Zagrebu. Braniteljice naslova ragbijašice Nade s optimizmom putuju u Zagreb. Splitske djevojke su marljivo trenirale i spremne su za nove izazove. Najveće konkurentkinje u borbi za naslov bit će im ragbijašice ŽRK Mladosti. Višegodišnje sportsko rivalstvo biti će dodatni motiv za obje ekipe i sigurno mamac za ljubitelje ove dinamične igre u uvijek atraktivnoj izvedbi razigrane mladosti i ljepote.

U nedjelju 7. svibnja termini su za uvodne susrete na razini regije Jug za kadete U-14 te juniore U-18. Mladi ragbijaši Nade u goste će ići vršnjacima iz Sinja.
Polaznici Ragbi škole, najmlađi članovi splitskog kluba ovaj petak putuju u Treviso na 39. izdanje međunarodnog turnira „Citta di Treviso „ Ovaj izuzetno popularni turnir najmlađih ragbijaških momčadi okuplja preko 500 ekipa mladih ragbijaša i ragbijašica u dobi od 6 do 14 godina iz cijele Europe.Mladi ragbijaši Nade natjecat će se u kategorijama U-8, U-10 i U-12. Samo u ove tri kategorije nastupit će 368 momčadi. U pratnji najmlađih ragbijaša bit će preko 3500 roditelja a o svima skupa će brinuti preko 500 volontera najrazvijenije ragbijaške regije u Italiji.

Ovaj petak na teren će i veterani splitskog kluba okupljeni u Ragbi’59 u sklopu veteranskog festivala Adria 2017. (Foto: Berislav Rožman)

OSTALI SPORTOVI