Rijeka brani veliku prednost u Aberdeenu: Moramo biti hrabri, čvrsti i odlučni

Bišćan, NK Rijeka

Nogometaši Rijeke u četvrtak od 20.45 po hrvatskom vremenu igraju uzvratni dvoboj trećeg kola kvalifikacija Europske lige na gostovanju kod škotskog Aberdeena.

Bišćanova ekipa je na Rujevici osigurala dva pogotka prednosti (2:0) i mirnije očekuje početak susreta.

“Rezultat 2:0 je dosta povoljan za nas, ali svjesni smo da nas u Aberdeenu čeka drugačija utakmica. Oni će nas stisnuti i pokušati dati gol što prije. Moramo biti spremni se obraniti na početku i poslije odvesti utakmicu u našem smjeru,” rekao je Roberto Punčec, dok je Tibor Halilović dodao:

“Aberdeen će napasti, vjerujem da će biti prilike da ugrozimo gol i iskoristimo njihovu ofenzivu i da se otvori prostor za našu igru. Pokazali smo u prvoj utakmici da se možemo i fizički nositi s njima, vjerujem da kada spustimo loptu na travnjak da će nam biti lakše igrati,” prenosi službena klupska stranica.

“Čeka nas jako zahtjevna, prava muška, čvrsta utakmica. Vidjeli smo u prvoj utakmici što nas očekuje,” izjavio je Stjepan Lončar, jedan od igrača koji je igrao protiv Aberdeena, u dresu Širokog Brijega.

“Aberdeen nema što izgubiti, probat će što prije postići pogodak i unijeti nemir. Atmosfera i ambijent će biti predivni, mi s nestrpljenjem i spremno očekujemo utakmicu,” zaključio je Lončar.

Okršaj je najavio i trener Igor Bišćan, koji pretpostavlja kako će se suparnik postaviti na travnjaku: “Očekujem drugačiji Aberdeen, puno agresivniji i opasniji. Domaći teren, ali i rezultat iz prve utakmice učinit će svoje. Možemo pretpostaviti što nas čeka, pripremili smo se. Moramo biti hrabri, kao u prvoj utakmici. Čvrsti i odlučni!”

NOGOMET