Rijeka i Osijek dobili protivnike u kvalifikacijama Europske lige

Mance

Preostali hrvatski predstavnici u Europskoj ligi, Rijeka i Osijek, doznali su imena mogućih protivnika u trećem kolu kvalifikacija.

Rijeka će igrati protiv pobjednika između susreta škotskog Aberdeena i gruzijske Čihure, dok će Osijek igrati protiv Budućnosti ili ukrajinske Zoryje.

Osječani će prvo morati ‘preskočiti’ neugodni sofijski CSKA.

Prva utakmica igrat će se u Rijeci 8. kolovoza, a uzvrat je na rasporedu sedam dana kasnije.

I dok je za mnoge gruzijski sastav nepoznanica, Aberdeen je dobro poznato ime u Rijeci koji je u sezoni 2015./2016. eliminirao bijele na prvoj stepenici europskog puta slavivši na Kantridi 3:0, dok je u uzvratu bilo 2:2.

Na nama je da što bolje upoznamo oba kluba, ali najbitnije je da budemo spremni bez obzira na protivnika, rekao je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora.

Zanimljivo je istaknuti da su Osječani, tijekom pripremnog razdoblja, odmjerili snage sa Zoryjom u slovenskom Kidričevu. Rezultat je bio 4:1 za Bijelo-plave koji su tom prigodom igrali sa svojom drugom momčadi. Protiv Budućnosti Osijek još nije igrao otkako je došlo do razdruživanja bivše SFRJ i formiranja novih ligaških natjecanja u novonastalim državama.

NOGOMET