Video: Rijeka teško stradala u Portugalu, Vargić po loptu u mrežu četiri puta

Vitoria Guinaraes Rijeka

Vitoria Guinaraes RijekaNogometaši Rijeke doživjeli su težak poraz u svom premijernom nastupu u skupinama Europske lige. Kod Vitorije u Guimaraesu igrao je samo domaćin, stvarao prilike i konačnih i uvjerljivih 4:0 za portugalskog predstavnika moglo je biti i uvjerljivije.

Iako je Rijeka imala veliku priliku na samom otvaranju kada Benko nije dobro reagirao ispred domaćeg vratara, Vitorija je krenula u ‘Viktoriju‘ prema vratima Riječana. Vargić je spašavao svoju ekipu koliko je mogao, loptu su izbijali s gol linije, no, u 36. minuti – kapitulacija. Nakon kornera riječka obrana, za koju nije mogao igrati Knežević zbog kartona, slabo je reagirala, a najbolje se ispred Vargića snalazi Abdoulaye Ba, za zasluženih 1:0.

U nastavku raspad sistema Riječana, domaćin je postigao još tri pogotka.

Samo tri minute u nastavku bili su potrebne za 2:0, poslije akcije Maazoua i Plangea, koji je poentirao. U 68. minuti realizirali su domaći i kazneni udarac, a precizan je bio asistent Maazou.

Andre je postavio na konačnih 4:0, iako je Vargić u istoj akciji nekoliko puta spašavao svoju mrežu.

Idući dvoboj Rijeka u Europskoj ligi ima na Kantridi protiv Betisa 3. listopada.

Europska liga, Skupina I, 1. kolo:
Vitoria Guimaraes – HNK Rijeka 4:0 (1:0)

VITORIA: Douglas – Pedro Correia, Abdoulaye, Paulo Oliveira, Rocha – Moreno, Andre Santos (od 79′ Rodrigues) – Plange (od 72′ Matias), Andre Andre, Malonga – Maazou (od 83′ Ricardo)
RIJEKA: Vargić – Tomečak (od 79′ Brezovec), Lešković (od 18′ Bertoša), Marić, Boras – Pokrivač, Maleš – Kvržić, Močinić, Kramarić (od 51′ Mujanović) – Benko

AKTUALNO NOGOMET
Tagged with: ,

Ostavi komentar