Rimac: Imamo veliki motiv dobiti Zenit, ali u glavi su nam i bitna utakmica protiv FMP-a i završnica Kupa

Cedevitas, KK Cedevita

U posljednjem kolu H skupine Top 16 faze Eurokupa 7Days Cedevita će u srijedu u 19 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostiti ruski Zenit.

Utakmica je bez rezultatskog značaja jer i Cedevita i Zenit nemaju više izgleda za ulazak u četvrtfinale.

“S obzirom na to da nismo uspjeli pobijediti u prethodnih pet kola, sigurno da imamo veliki motiv za pobjedom. No, isto tako nam je i u nedjelju bitna utakmica, a nakon toga slijedi završnica Kupa. Prema tome, moramo to imati u glavi. Dobra stvar je što se vratio Karlo Žganec, tako da imamo veću rotaciju. Mislim da će momci biti motivirani i nadam se da će odigrati jednu dobru utakmicu. Pozivam publiku da dođe i da nam pomogne. U utakmici protiv Zvezde je bila jako dobra atmosfera i nadam se da će ubuduće biti malo više publike da nam pomogne”, izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Zenit je imao velike ambicije ove sezone u Europi…

“Imaju dosta veliki budžet i kvalitetne igrače. Nisu napravili to što su htjeli u Eurokupu. Međutim, u zadnje dvije utakmice VTB lige pobijedili su CSKA i Himki, dva euroligaša, što govori da su u jednom dobrom ritmu. Respektiramo njihovu kvalitetu i mislimo da će to biti dobar poticaj za naše igrače da budu motivirani i da pokažu najbolje što mogu”, dodao je Rimac.

“Zenit je jedna ozbiljna ekipa. Ta utakmica ne znači ništa nama ni njima i mi ćemo tu utakmicu pokušati iskoristiti da se pripremimo za utakmice koje nam dolaze, a to je utakmica protiv FMP-a kod kuće, koju moramo pobijediti, a tri dana nakon toga imamo Kup, koji se igra u Splitu. Pokušat ćemo, ja mislim, tu rasporediti minutažu da svi igrači dobiju ponešto i da budemo spremni za daljnje natjecanje,” dodao je Ivan Ramljak.

Rezultati by SofaScore

KOŠARKA